مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

540
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

623
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهبود جذب عناصر غذایی، شاخص های رشد و عملکرد دو توده ی خیار بومی آذربایجان شرقی از طریق پایه های پیوندی

صفحات

 صفحه شروع 135 | صفحه پایان 148

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر پیوند خیار روی پایه های تجاری کدو آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی شامل هشت تیمار با سه تکرار به صورت مزرعه ای در ایستگاه تحقیقاتی دانشکده ی کشاورزی دانشگاه تبریز در سال 1394 انجام شد. دو توده خیار بومی آذربایجان شرقی ( به ترتیب باسمنج و گونی) و یک رقم تجاری (ماهان) روی دو پایه ی تجاری کدو (به ترتیب شینتوزا و روت پاور) پیوند شدند. تیمارهای آزمایش شامل ترکیب های پیوندی باسمنج/ شینتوزا, باسمنج/ روت پاور, گونی/ شینتوزا, گونی/ روت پاور و ماهان/ روت پاور و خیارهای بدون پیوندی باسمنج, گونی و ماهان بودند. گیاهان با استفاده از روش نیمانیم تک لپه ای پیوند شدند. نتایج نشان داد, پایه ها تأثیر معنی دار مثبتی روی شاخص های رویشی شامل سطح برگ, شاخص سبزینه ( کلروفیل), طول ساقه, وزن خشک اندام های هوایی, شمار میوه و عملکرد میوه در تک بوته داشتند. بیشترین غلظت نیتروژن برگ در ترکیب پیوندی ماهان/ روت پاور و کمترین آن در خیار باسمنج مشاهده شد. بیشترین غلظت پتاسیم و فسفر اندام های هوایی در ترکیب پیوندی ماهان/ روت پاور و کمترین غلظت پتاسیم و فسفر اندام های هوایی در خیار باسمنج مشاهده شد. بیشترین غلظت نیترات برگ در خیار باسمنج و کمترین در ترکیب پیوندی ماهان/ روت پاور دیده شد. بیشترین غلظت ساکارز برگ و قند کل برگ در ترکیب پیوندی ماهان/ روت پاور مشاهده شد. در ترکیب های پیوندی تأثیر پایه ها روی غلظت نیتروژن, فسفر و پتاسیم اندام های هوایی و شاخص های عملکرد در بیشتر صفات همسان بود. پایه-های شینتوزا و روت پاور به دلیل افزایش غلظت نیتروژن, فسفر و پتاسیم اندام های هوایی موجب بهبود عملکرد و شاخص-های رشد شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاج علی، ادریس، بلندنظر، صاحبعلی، و پناهنده، جابر. (1397). بهبود جذب عناصر غذایی, شاخص های رشد و عملکرد دو توده ی خیار بومی آذربایجان شرقی از طریق پایه های پیوندی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 49(1 )، 135-148. SID. https://sid.ir/paper/147969/fa

    Vancouver: کپی

    حاج علی ادریس، بلندنظر صاحبعلی، پناهنده جابر. بهبود جذب عناصر غذایی, شاخص های رشد و عملکرد دو توده ی خیار بومی آذربایجان شرقی از طریق پایه های پیوندی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1397؛49(1 ):135-148. Available from: https://sid.ir/paper/147969/fa

    IEEE: کپی

    ادریس حاج علی، صاحبعلی بلندنظر، و جابر پناهنده، “بهبود جذب عناصر غذایی, شاخص های رشد و عملکرد دو توده ی خیار بومی آذربایجان شرقی از طریق پایه های پیوندی،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 49، no. 1 ، pp. 135–148، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147969/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button