مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

792
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

630
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات تنظیم کننده های رشد اسیدجیبرلیک و تی دیازورون بر روی حفظ کیفیت و ماندگاری گل های بریده آلسترومریا رقم های ‘Odessa’ و ‘Sacramento’

صفحات

 صفحه شروع 217 | صفحه پایان 229

چکیده

 در این تحقیق به منظور افزایش عمر گلجا و حفظ کیفیت گل های شاخه بریده آلسترومریا رقم های ‘Odessa’ و ‘Sacramento’ اثرات تیمار کوتاه مدت تنظیم کننده های رشد گیاهی جیبرلین و سیتوکینین مورد بررسی قرار گرفت. گل ها در غلظت های مختلفی از اسیدجیبرلیک و تی دیازورون برای مدت 24 ساعت قرار گرفتند. سپس گل های شاخه بریده در محلول نگهدارنده حاوی ساکاروز 2% و نانوسید2 ppm قرار گرفتند و عمر گلجا و صفات کیفی آنها در روزهای مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که,‏ در رقم ‘Odessa’ تیمار اسید جیبرلیک 300 میکرومولار باعث افزایش طول عمر گل و تیمارهای اسید جیبرلیک با غلظت های 150 و300 میکرومولار باعث افزایش طول عمر برگ شدند. در رقم ‘Sacramento’ تیمار اسید جیبرلیک 300 میکرومولار در افزایش طول عمر برگ بسیار موثر بود ولی در افزایش طول عمر گل در این رقم محلول نگهدارنده موثرتر بود. همچنین وجود ماده آنتی باکتریال نانوسید باعث کاهش شدید رشد میکروارگانیسم ها در محلول نگهدارنده در مقایسه با شاهد (آب مقطر) و وجود ساکاروز 2% نیز باعث رفع کمبود کربوهیدرات های مصرف شده در فرایند تنفسی گل های شاخه بریده شدند. در همه تیمارها به جز تیمار شاهد,‏ وزن تر نسبی و مواد جامد محلول در ساقه افزایش یافتند. همچنین در روز دوازدهم آزمایش,‏ تیمار اسید جیبرلیک 50 و 150 میکرومولار در رقم ‘Odessa’ و تیمار اسید جیبرلیک 300 میکرومولار در رقم ‘Sacramento’,‏ بیشترین میزان کلروفیل کل در برگ را داشتند. در نهایت تیمار اسید جیبرلیک 300 میکرومولار در رقم های ‘Odessa’ و ‘Sacramento’ جهت افزایش عمر گلجا و کیفیت گل ها توصیه می شود. ‘Odessa’ به عنوان رقم برتر نسبت به ‘Sacramento’ در نظر گرفته شد و نانوسید نیز در محلول نگهدارنده به عنوان ماده آنتی باکتریال مناسبی معرفی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حکم آبادی، بیتا، مستوفی، یونس، و کلاته جاری، سپیده. (1391). بررسی اثرات تنظیم کننده های رشد اسیدجیبرلیک و تی دیازورون بر روی حفظ کیفیت و ماندگاری گل های بریده آلسترومریا رقم های ‘Odessa’ و ‘Sacramento’. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 43(2)، 217-229. SID. https://sid.ir/paper/148000/fa

    Vancouver: کپی

    حکم آبادی بیتا، مستوفی یونس، کلاته جاری سپیده. بررسی اثرات تنظیم کننده های رشد اسیدجیبرلیک و تی دیازورون بر روی حفظ کیفیت و ماندگاری گل های بریده آلسترومریا رقم های ‘Odessa’ و ‘Sacramento’. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1391؛43(2):217-229. Available from: https://sid.ir/paper/148000/fa

    IEEE: کپی

    بیتا حکم آبادی، یونس مستوفی، و سپیده کلاته جاری، “بررسی اثرات تنظیم کننده های رشد اسیدجیبرلیک و تی دیازورون بر روی حفظ کیفیت و ماندگاری گل های بریده آلسترومریا رقم های ‘Odessa’ و ‘Sacramento’،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 43، no. 2، pp. 217–229، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148000/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button