مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

634
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

568
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ی کمی و کیفی اسانس مرزه ی اورامانی Satureja avromanica Maroofi در رویشگاه و مزرعه

صفحات

 صفحه شروع 149 | صفحه پایان 159

چکیده

 گونه ی گیاهی Satureja avromanica Maroofi یکی از گونه های انحصاری تیره Lamiaceae یا نعنا است. در این تحقیق به منظور بررسی کمیت و کیفیت اسانس سرشاخه ی گلدار گیاه در حالت زراعی و مقایسه با نمونه ی خودرو, بذر گیاه از رویشگاه گردآوری و پاییز همان سال در شاسی فضای بازکشت شد سپس نشاها به مزرعه منتقل شد. اندام های هوایی گیاه در مرحله ی گلدهی کامل از رویشگاه و همچنین طی دو سال پی درپی از مزرعه گردآوری و پس از خشک کردن در سایه به روش تقطیر با آب اسانس گیری شد. ترکیب های تشکیل دهنده ی اسانس به کمک دستگاه های GC و GC/MS شناسایی شد. در این اسانس در سال های اول و دوم کشت به ترتیب 16و14 ترکیب شناسایی شد که به ترتیب درمجموع 4/93 و 1/90درصد از اسانس را تشکیل می دهند. بازده اسانس نمونه رویشگاهی 4/1% بود. بازده ی اسانس نمونه کشت شده درسال اول و دوم به ترتیب 17/0 %و21/0% بود. ترکیب های عمده ی اسانس در سال اول تیمول (3/32%), کارواکرول (6/23%), پارا سیمن (1/18%), گاما ترپینن (4/5%) و در سال دوم تیمول (7/12%), کارواکرول (3/48%), پارا سیمن (9/9%), گاما ترپینن (4/8%) بود. در سال دوم میزان تیمول در اسانس به حدود نصف (7/12%) کاهش یافت درحالی که میزان کارواکرول حدود دو برابر (3/48%) افزایش یافت. پاراسیمن (9/9%) نیز نزدیک به نصف شد درحالی که گاماترپینن (4/8%) کمی افزایش یافت. در اسانس نمونه ی رویشگاهی 11 ترکیب شناسایی شد که درمجموع 3/97 درصد از اسانس را تشکیل دادند. بازده ی اسانس 4/1% بود و ترکیب های عمده ی آن شامل تیمول (9/83%), کارواکرول (2/5%) و پاراسیمن (9/3%) بود. کاهش بازده ی اسانس و ترکیب های فنلی در مزرعه نسبت به رویشگاه محرز است اما افزایش ترکیب های فنلی در سال دوم نسبت به سال اول می تواند ناشی از سازگاری این گونه به شرایط محیطی مزرعه باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هوشیدری، فرحناز، سفیدکن، فاطمه، و نادری، محمود. (1396). مقایسه ی کمی و کیفی اسانس مرزه ی اورامانی Satureja avromanica Maroofi در رویشگاه و مزرعه. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 48(1 )، 149-159. SID. https://sid.ir/paper/148011/fa

    Vancouver: کپی

    هوشیدری فرحناز، سفیدکن فاطمه، نادری محمود. مقایسه ی کمی و کیفی اسانس مرزه ی اورامانی Satureja avromanica Maroofi در رویشگاه و مزرعه. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1396؛48(1 ):149-159. Available from: https://sid.ir/paper/148011/fa

    IEEE: کپی

    فرحناز هوشیدری، فاطمه سفیدکن، و محمود نادری، “مقایسه ی کمی و کیفی اسانس مرزه ی اورامانی Satureja avromanica Maroofi در رویشگاه و مزرعه،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 48، no. 1 ، pp. 149–159، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148011/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button