مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,044
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

220
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی امکان کاهش پفی شدن میوه نارنگی انشو (Citrus unshiu) در شرق مازندران

صفحات

 صفحه شروع 591 | صفحه پایان 600

چکیده

 پفی شدن یک ناهنجاری فیزیولوژیکی در برخی ارقام مرکبات است که سبب جدا شدن پوست از گوشت, کاهش بازارپسندی, افزایش خسارت های پوست و کاهش خاصیت انباری میوه می شود. به منظور امکان کاهش این ناهنجاری, آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 11 تیمار: 1. شاهد؛ 2. مونو آمونیم فسفات؛ 3. کلرور کلسیم؛ 4. نیترات پتاسیم؛ 5. مونو آمونیم فسفات + نیترات پتاسیم؛ 6GA3.؛ 7. 2,4-D؛ 8. مونو آمونیم فسفات + GA3؛ 9. نیترات پتاسیم +2,4-D ؛ 10. نیترات پتاسیم + GA3 و 11. 2,4-D+GA3 و 4 تکرار با درختان بالغ نارنگی انشو با پایه نارنج انجام شد. نتایج نشان داد که همه تیمارها سبب افزایش جرم حجمی پوست میوه نسبت به شاهد شدند. بهترین تیمارها در افزایش جرم حجمی پوست, تیمارهای ترکیبی GA3 یعنی تیمارهای 8, 10 و 11 و تیمار تغذیه ای مونو آمونیم فسفات بودند که این تیمار بالاترین اندازه میوه را نیز تولید کرد. هرچه اندازه و وزن میوه ها بیشتر بود, تعداد میوه های با پوست پفی شده نیز بیشتر بود. غلظت مس در برگ, همبستگی مثبت و غلظت فسفر, همبستگی منفی و معناداری با عارضه پفی شدن نشان داد. بنابراین, با توجه به نتایج این آزمایش, توصیه می شود در زمان تغییر رنگ میوه از محلول پاشی کودهای فسفره استفاده شود؛ در مقابل, استفاده از سموم با ترکیبات مسی تا حد امکان کاهش یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اخلاقی امیری، نگین، و اسدی کنگرشاهی، علی. (1394). بررسی امکان کاهش پفی شدن میوه نارنگی انشو (Citrus unshiu) در شرق مازندران. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 46(4)، 591-600. SID. https://sid.ir/paper/148033/fa

    Vancouver: کپی

    اخلاقی امیری نگین، اسدی کنگرشاهی علی. بررسی امکان کاهش پفی شدن میوه نارنگی انشو (Citrus unshiu) در شرق مازندران. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1394؛46(4):591-600. Available from: https://sid.ir/paper/148033/fa

    IEEE: کپی

    نگین اخلاقی امیری، و علی اسدی کنگرشاهی، “بررسی امکان کاهش پفی شدن میوه نارنگی انشو (Citrus unshiu) در شرق مازندران،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 46، no. 4، pp. 591–600، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148033/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button