مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

674
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

547
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر تنش شوری بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک و ریخت شناختی توده های بومی شلغم ایرانی (Brassica rapa)

صفحات

 صفحه شروع 579 | صفحه پایان 587

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر شوری بر برخی ویژگی های ریخت شناختی (مورفولوژیک) و فیزیولوژیک توده های شلغم ایرانی آزمایشی گلخانه ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. عامل اول شوری آب در چهار سطح (0, 60, 120 و 180 میلی مولار کلرید سدیم) و عامل دوم 15توده ی شلغم ایرانی بود. نتایج نشان داد, تنش شوری میزان وزن تر و خشک شاخساره (63 و 33 درصد), وزن تر ریشه ی غده ای (86 درصد), سبزینه ی (کلروفیل) a و b (52 و 5/37 درصد), پتاسیم برگ و ریشه (2/33 و 2/31 درصد) را کاهش و میزان سدیم برگ و ریشه ی غده ای را افزایش (84 و 3/90 درصد) داد. نتایج اثر متقابل شوری و توده نشان داد, توده های مشهد, یزد و بیرجند بیشترین کاهش میزان پرولین (71, 5/64 و 6/61 درصد) و توده های مهریز و کرمانشاه کمترین کاهش سبزینه ی a (22 و 3/32 درصد) در شوری 180 میلی مولار نسبت به شاهد را داشتند. سبزینه ی a و b با وزن تر (**8/0 و **72/0) و خشک اندام های هوایی (*73/0 و *68/0) همبستگی مثبت داشت. پرولین نیز به ترتیب با سدیم و پتاسیم برگ همبستگی مثبت و منفی (*43/0 و *42/0-) داشت. پتاسیم و سدیم ریشه همبستگی منفی (**88/0-) و معنی داری با هم داشتند. نتایج همچنین نشان داد, توده های شلغم ایرانی به تنش شوری واکنش های متفاوتی نشان می دهند و از یون های پتاسیم و سدیم می توان به عنوان شاخص انتخاب توده های متحمل به شوری در شلغم استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیریان مجرد، محمد، حسن دخت، محمدرضا، عبدوسی، وحید، طباطبایی، سیدعلی، و لاریجانی، کامبیز. (1397). تأثیر تنش شوری بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک و ریخت شناختی توده های بومی شلغم ایرانی (Brassica rapa). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 49(2 )، 579-587. SID. https://sid.ir/paper/148063/fa

    Vancouver: کپی

    امیریان مجرد محمد، حسن دخت محمدرضا، عبدوسی وحید، طباطبایی سیدعلی، لاریجانی کامبیز. تأثیر تنش شوری بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک و ریخت شناختی توده های بومی شلغم ایرانی (Brassica rapa). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1397؛49(2 ):579-587. Available from: https://sid.ir/paper/148063/fa

    IEEE: کپی

    محمد امیریان مجرد، محمدرضا حسن دخت، وحید عبدوسی، سیدعلی طباطبایی، و کامبیز لاریجانی، “تأثیر تنش شوری بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک و ریخت شناختی توده های بومی شلغم ایرانی (Brassica rapa)،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 49، no. 2 ، pp. 579–587، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148063/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button