مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

536
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

694
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر کاربرد کودهای زیستی بر عملکرد، کیفیت و ظرفیت آنتی اکسیدانی میوه گوجه فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 621 | صفحه پایان 632

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر کودهای زیستی بر عملکرد, کیفیت و ظرفیت آنتی اکسیدانی میوه گوجه فرنگی, آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 9 تیمار و 3 تکرار در ایستگاه تحقیقاتی خلعت پوشان دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز به اجرا درآمد. بذرهای گوجه فرنگی رقم Super Chief در کشت خزانه با تیمار منفرد و تلفیقی باکتری های آزادکننده پتاسیم (Pseudomonas sp. S19-1, Pseudomonas sp. S14-3) و حل کننده فسفات (P. putida Tabriz, P. fluorescence Tabriz) و تثبیت کننده نیتروژن (Azospirillum sp. Acu9, Azotobacter sp. ) تلقیح شدند. علاوه بر این تیمارها, تیمار شاهد بدون تلقیح باکتری و کوددهی (شاهد یک) و تیمار شاهد بدون تلقیح باکتری و با کوددهی (عناصر ماکرو) براساس نتایج آزمون خاک (شاهد دو) به منظور انجام مقایسه لحاظ شدند. صفات مورد ارزیابی شامل عملکرد کل, عملکرد اقتصادی و غیراقتصادی, تعداد میوه, وزن متوسط میوه, درصد ماده خشک میوه, میزان ویتامین ث, میزان لیکوپن, اسیدیته قابل تیتراسیون میوه و مقدار پتاسیم میوه بودند. نتایج نشان داد که اثر باکتری های فوق بر شاخص هایی مثل عملکرد, میزان پتاسیم میوه, اسیدیته, درصد ماده خشک میوه, محتوای ویتامین ث و لیکوپن معنی دار بود و بالاترین میزان عملکرد, میزان پتاسیم میوه, اسیدیته و درصد ماده خشک میوه در تیمار باکتری های آزادکننده پتاسیم و بالاترین میزان ویتامین ث در تیمار تلفیقی باکتری های آزادکننده پتاسیم و حل کننده فسفات و بالاترین میزان لیکوپن در تیمار تلفیقی باکتری های آزادکننده پتاسیم و حل کننده فسفات و تثبیت کننده نیتروژن به دست آمد. با توجه به نتایج فوق می توان به مؤثر بودن باکتری های آزادکننده پتاسیم و حل کننده فسفات و تثبیت کننده نیتروژن به عنوان کود زیستی در بهبود عملکرد و خصوصیات کیفی گوجه فرنگی اشاره کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیخ علیپور، مرتضی، بلندنظر، صاحبعلی، ساریخانی، محمدرضا، و پناهنده، جابر. (1398). تأثیر کاربرد کودهای زیستی بر عملکرد, کیفیت و ظرفیت آنتی اکسیدانی میوه گوجه فرنگی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 50(3 )، 621-632. SID. https://sid.ir/paper/148171/fa

    Vancouver: کپی

    شیخ علیپور مرتضی، بلندنظر صاحبعلی، ساریخانی محمدرضا، پناهنده جابر. تأثیر کاربرد کودهای زیستی بر عملکرد, کیفیت و ظرفیت آنتی اکسیدانی میوه گوجه فرنگی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1398؛50(3 ):621-632. Available from: https://sid.ir/paper/148171/fa

    IEEE: کپی

    مرتضی شیخ علیپور، صاحبعلی بلندنظر، محمدرضا ساریخانی، و جابر پناهنده، “تأثیر کاربرد کودهای زیستی بر عملکرد, کیفیت و ظرفیت آنتی اکسیدانی میوه گوجه فرنگی،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 50، no. 3 ، pp. 621–632، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148171/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button