مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

869
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

737
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مایه کوبی برخی جدایه های سودوموناس بر رشد و جذب عناصر غذایی گوجه فرنگی در شرایط مزرعه

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 117

چکیده

 شناسایی باکتریهای محرک رشد گیاه و بکارگیری آنها یکی از گام های اساسی در کشاورزی پایدار است. بر این اساس در این آزمایش برخی از جدایه های متعلق به جنس سودوموناس که به تازگی جداسازی و شناسایی شده اند برای اولین بار در شرایط مزرعه در کشت گیاه گوجه فرنگی مورد استفاده قرار گرفتند. آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 5 تیمار و 3 تکرار به اجرا درآمد. در این آزمایش نشاء های گوجه فرنگی رقم super chief در کشت خزانه با تیمار تلفیقی جدایه های Pseudomonas sp. شاملS19-1+S10-3 ,S19-1+S14-3  وS19-1+S21-1 ) تلقیح شدند, علاوه بر آن تیمار شاهد بدون تلقیح باکتری و تیمار کود کامل (بر اساس نتایج آزمون خاک) به منظور انجام مقایسه لحاظ شدند. نتایج بدست آمده نشان داد که اثر باکتری های فوق بر شاخص هایی مثل عملکرد, اندازه میوه, محتوای ویتامین ث, لیکوپن, درصد نیتروژن, فسفر و پتاسیم موجود در بخش هوایی و سطح برگ معنی دار است و بالاترین عملکرد در تیمار (4830.9g.m-2) S19-1+S14-3 و بالاترین میزان ویتامین ث, لیکوپن, نیتروژن, فسفر, پتاسیم و سطح برگ در تیمار S19-1+S21-1 به ترتیب با مقادیر7.02 mg.100g-1 Fwt , 46.01mg.kg-1, 30.09mg.g-1, 7.3mg.g-1, 15.3mg.g-1 و 60.6cm2 بدست آمد. این در حالی بود که سایر ویژگیهای اندازه گیری شده در این آزمایش شامل تعداد میوه کل و اسیدیته, مواد جامد محلول (TSS), pH و EC میوه, سفتی گوشت, سفتی پوست, قطر ساقه, تعداد گره, ارتفاع ساقه, تعداد ساقه جانبی و کلروفیل متاثر از تیمارهای مورد استفاده نبود. باتوجه به نتایج فوق می توان به موثر بودن باکتریهای مورد استفاده در این آزمایش به عنوان کود زیستی در بهبود عملکرد و جذب بهتر عناصر و افزایش سطح برگ و کیفیت میوه گوجه فرنگی اشاره کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیخ علیپور، پیمان، بلندنظر، صاحبعلی، ساریخانی، محمدرضا، و ایرانی، فرامرز. (1395). اثر مایه کوبی برخی جدایه های سودوموناس بر رشد و جذب عناصر غذایی گوجه فرنگی در شرایط مزرعه. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 26(1)، 99-117. SID. https://sid.ir/paper/180780/fa

    Vancouver: کپی

    شیخ علیپور پیمان، بلندنظر صاحبعلی، ساریخانی محمدرضا، ایرانی فرامرز. اثر مایه کوبی برخی جدایه های سودوموناس بر رشد و جذب عناصر غذایی گوجه فرنگی در شرایط مزرعه. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1395؛26(1):99-117. Available from: https://sid.ir/paper/180780/fa

    IEEE: کپی

    پیمان شیخ علیپور، صاحبعلی بلندنظر، محمدرضا ساریخانی، و فرامرز ایرانی، “اثر مایه کوبی برخی جدایه های سودوموناس بر رشد و جذب عناصر غذایی گوجه فرنگی در شرایط مزرعه،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 26، no. 1، pp. 99–117، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/180780/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button