Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

633
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

468
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر باردهی و تغییر قندهای محلول و نشاسته در ساقه، جوانه و برگ بر بافت مردگی جوانه ی اولیه ی انگور

صفحات

 صفحه شروع 501 | صفحه پایان 509

چکیده

 بافت مردگی جوانه ی (Bud necrosis) یک ناهنجاری فیزیولوژیک در انگور است که منجر به مرگ جوانه های بارور شده و عملکرد کاهش می یابد. هدف از انجام این پژوهش, بررسی تغییر میزان قندهای محلول و نشاسته و ارتباط آن با بروز بافت-مردگی جوانه ی اولیه در انگور عسکری بود. آزمایش در تاکستانی با سن پانزده سال و نظام تربیت پاچراغی و فاصله ی کاشت 5/2 × 3 متر, به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در سال 1387-1386, اجرا شد. عامل اول شامل تیمار میوه دار و بدون میوه, عامل دوم نوع اندام گیاهی در سه سطح (جوانه, برگ و ساقه) و عامل سوم زمان نمونه برداری در ده سطح (40 روز تا 130 روز) بود. نتایج نشان داد که نخستین نشانه ی ناهنجاری در60 روز پس از شکفتن جوانه ها آغاز و تا آخر فصل رشد ادامه داشت. همچنین غلظت قندهای محلول در اوایل فصل رشد, افزایش و سپس کاهش یافت, ولی نشاسته در همه ی اندام ها به ویژه در جوانه افزایش یافت. غلظت قندهای محلول و نشاسته در تاک های میوه دار نسبت به بدون میوه بیشتر بود. در هر دو بوته ی میوه دار و بدون میوه با گذشت زمان, میزان ذخیره ی نشاسته در همه ی اندام ها افزایش داشت. همبستگی منفی قندهای محلول و نشاسته با درصد بافت مردگی جوانه ی اولیه در تاک های بدون میوه نسبت به میوه دار مشاهده شد. به عبارت دیگر, نقش قندهای محلول و میزان ذخیره ی نشاسته در جوانه بر بروز ناهنجاری بافت مردگی جوانه در انگور رقم عسکری اثبات شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاووسی، بیژن، و عشقی، سعید. (1395). تأثیر باردهی و تغییر قندهای محلول و نشاسته در ساقه, جوانه و برگ بر بافت مردگی جوانه ی اولیه ی انگور. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 47(3 )، 501-509. SID. https://sid.ir/paper/148269/fa

    Vancouver: کپی

    کاووسی بیژن، عشقی سعید. تأثیر باردهی و تغییر قندهای محلول و نشاسته در ساقه, جوانه و برگ بر بافت مردگی جوانه ی اولیه ی انگور. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1395؛47(3 ):501-509. Available from: https://sid.ir/paper/148269/fa

    IEEE: کپی

    بیژن کاووسی، و سعید عشقی، “تأثیر باردهی و تغییر قندهای محلول و نشاسته در ساقه, جوانه و برگ بر بافت مردگی جوانه ی اولیه ی انگور،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 47، no. 3 ، pp. 501–509، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148269/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا