Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

654
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

486
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر تنش شوری بر برخی صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی توده های مختلف گیاه دارویی شنبلیله (Trigonella foenum-graecum L. )

صفحات

 صفحه شروع 531 | صفحه پایان 541

کلیدواژه

محتوای آب نسبی (RWC)Q2

چکیده

 شنبلیله (Trigonella foenum-graecum L. ) از مهم ترین گیاهانی است که در صنایع دارویی استفاده می شود. به منظور بررسی تأثیر شوری کلرید سدیم بر محتوای رطوبت نسبی, پایداری غشاء, محتوی سبزینه (کلروفیل), سدیم, پتاسیم, نسبت سدیم به پتاسیم و انباشت متابولیت های سازگاری (پرولین), آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار به صورت گلدانی در سال 1392 اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل هشت توده ی بومی شنبلیله از اصفهان, تبریز, همدان, ساری, چالوس, آمل, مشهد, یاسوج و چهار سطح شوری (60, 120, 180 میلی مولار و آب آشامیدنی به عنوان شاهد) بود. نتایج تجزیه های آماری نشان داد که تنش شوری اثر معنی داری بر محتوای رطوبت نسبی, پایداری غشاء, سبزینه ی a, سبزینه ی b, سبزینه ی کل, سدیم, پتاسیم و میزان پرولین داشت. با افزایش سطوح شوری آب آبیاری همه ی صفات به جز میزان پرولین, سدیم و نسبت سدیم به پتاسیم کاهش یافت. ازنظر صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی بیشترین میزان از گروه شاهد (شوری صفر) به دست آمد. بیشترین میزان سدیم, سدیم به پتاسیم و پرولین در آخرین سطح شوری (180 میلی مولار) نسبت به شاهد مشاهده شد. بین توده ها, به ترتیب توده های چالوس, مشهد و اصفهان متحمل ترین توده ها به شوری بودند. بر پایه ی نتایج این پژوهش, به نظر می رسد بتوان از این سه توده به عنوان توده های حاوی ژن های متحمل به شوری برای اصلاح توده هایی با ظرفیت عملکرد زیاد در مناطق شور استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرهادی، حسن، عزیزی، مجید، و نعمتی، سیدحسین. (1395). بررسی تأثیر تنش شوری بر برخی صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی توده های مختلف گیاه دارویی شنبلیله (Trigonella foenum-graecum L. ). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 47(3 )، 531-541. SID. https://sid.ir/paper/148279/fa

    Vancouver: کپی

    فرهادی حسن، عزیزی مجید، نعمتی سیدحسین. بررسی تأثیر تنش شوری بر برخی صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی توده های مختلف گیاه دارویی شنبلیله (Trigonella foenum-graecum L. ). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1395؛47(3 ):531-541. Available from: https://sid.ir/paper/148279/fa

    IEEE: کپی

    حسن فرهادی، مجید عزیزی، و سیدحسین نعمتی، “بررسی تأثیر تنش شوری بر برخی صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی توده های مختلف گیاه دارویی شنبلیله (Trigonella foenum-graecum L. )،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 47، no. 3 ، pp. 531–541، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148279/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا