مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

292
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

572
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف شوری روی شاخص های رشد، جذب عناصر، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و برخی صفات فیزیولوژیک ریشه و برگ پایه هیبرید GN15

صفحات

 صفحه شروع 483 | صفحه پایان 500

چکیده

 به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف شوری روی شاخص های رشد, میزان پرولین و کلروفیل, غلظت و کارایی جذب نیتروژن, پتاسیم, فسفر و سدیم برگ و غلظت سدیم ریشه پایه های هیبرید GN15 و همچنین میزان فعالیت سه آنزیم آنتی اکسیدانت, آزمایشی بر مبنای طرح کاملاً تصادفی با 4 سطح شوری صفر, 35, 70 و 105 میلی گرم بر لیتر کلریدسدیم و با 5 تکرار در سال 1394 انجام شد. غلظت های مختلف کلریدسدیم به گلدان های محتوی این پایه افزوده و پس از 100 روز تنش شوری, صفات مذکور اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که با افزایش سطوح شوری, شاخص های رشد شامل طول و قطر گیاه, تعداد و سطح برگ, محتوای رطوبت نسبی و کلروفیل برگ کاهش می یابد که این کاهش در غلظت 35 میلی مولار کمتر ولی در غلظت 105 میلی مولار بسیار شدید بود. غلظت و کارایی جذب نیتروژن, پتاسیم و فسفر با افزایش غلظت کلریدسدیم کاهش و غلظت سدیم برگ و ریشه و کارایی جذب آن در برگ افزایش پیدا کرد. میزان پرولین ریشه و برگ نیز همزمان با افزایش غلظت نمک افزایش یافت؛ به طوری که مقدارش در غلظت 70 میلی مولار به بیشینه خود (39 و 30 میلی گرم در هر گرم وزن تر) رسید. فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی نیز با افزایش غلظت نمک تا 70 میلی مولار روند افزایشی داشت به طوری که فعالیت SOD, POD و CAT در این تیمار برای ریشه به ترتیب 2/150, 6/22, 13 و برای برگ 8/183, 8/16 و 24 واحد در هر میلی گرم پروتئین بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    انگوتی، اکبر، حاجی لو، جعفر، حاج علی، ادریس، و فتحی، حسین. (1398). اثر سطوح مختلف شوری روی شاخص های رشد, جذب عناصر, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و برخی صفات فیزیولوژیک ریشه و برگ پایه هیبرید GN15. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 50(2 )، 483-500. SID. https://sid.ir/paper/148312/fa

    Vancouver: کپی

    انگوتی اکبر، حاجی لو جعفر، حاج علی ادریس، فتحی حسین. اثر سطوح مختلف شوری روی شاخص های رشد, جذب عناصر, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و برخی صفات فیزیولوژیک ریشه و برگ پایه هیبرید GN15. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1398؛50(2 ):483-500. Available from: https://sid.ir/paper/148312/fa

    IEEE: کپی

    اکبر انگوتی، جعفر حاجی لو، ادریس حاج علی، و حسین فتحی، “اثر سطوح مختلف شوری روی شاخص های رشد, جذب عناصر, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و برخی صفات فیزیولوژیک ریشه و برگ پایه هیبرید GN15،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 50، no. 2 ، pp. 483–500، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148312/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button