مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

979
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

726
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و پرولین در ارقام ذرت (.Zea mays L) تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 90

چکیده

 به منظور بررسی اثرات تنش شوری بر صفات فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی آزمایشی با چهار رقم ذرت شامل S.C302, SC700, BC662, S.C704 و چهار سطح شوری 0, 50, 100 و 150 میلی مولار کلرید سدیم خالص در سه تکرار به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی اجرا شد و شاخص های ارتفاع بوته, قطر ساقه, کلروفیل a, کلروفیل b, میزان پرولین و فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز, کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز اندازه گیری گردید. شاخص کلروفیل a در غلظت های مختلف کلرید سدیم اختلاف معنی داری نشان داد. در شاخص کلروفیل b بین شوری های مختلف و ارقام و اثرات متقابل اختلاف معنی داری به دست نیامد. در بین سطوح مختلف شوری اختلاف معنی داری در فعالیت آنزیم کاتالاز دیده شد. بین ارقام مورد بررسی در فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز اختلاف معنی داری دیده شد. بیشترین مقدار پرولین در شوری 100 میلی مول در رقم SC302 به دست آمد. بیشترین مقدار کلروفیل a در گیاهچه های شاهد و در S.C704 به دست آمد. بیشترین فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز در تیمار شوری 50 میلی مول و در SC700 به دست آمد. با افزایش شوری میزان فعالیت آنزیم کاتالاز افزایش یافته و در تنش 100 میلی مول نمک به حداکثر رسید. بیشترین مقدار آنزیم کاتالاز در رقم BC662 در 100 میلی مول نمک بدست آمد که با ارقام SC302 و SC700 اختلاف معنی داری نداشت. بیشترین فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز در غلظت 50 میلی مول در SC302 با 3.73 واحد به دست آمد. در بین ارقام SC302 و S.C704 نسبت به شوری خاک مقاومت بیشتری نشان دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملازم، داور، و بشیرزاده، علی. (1396). بررسی فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و پرولین در ارقام ذرت (.Zea mays L) تحت تنش شوری. پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)، 30(1 )، 77-90. SID. https://sid.ir/paper/248498/fa

    Vancouver: کپی

    ملازم داور، بشیرزاده علی. بررسی فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و پرولین در ارقام ذرت (.Zea mays L) تحت تنش شوری. پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1396؛30(1 ):77-90. Available from: https://sid.ir/paper/248498/fa

    IEEE: کپی

    داور ملازم، و علی بشیرزاده، “بررسی فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و پرولین در ارقام ذرت (.Zea mays L) تحت تنش شوری،” پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)، vol. 30، no. 1 ، pp. 77–90، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/248498/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button