مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

424
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

600
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تنوع ژنتیکی و تجزیه رگرسیون برخی صفات در 30 رقم زیتون ایرانی و خارجی با استفاده از صفات کمی و کیفی

صفحات

 صفحه شروع 845 | صفحه پایان 858

چکیده

 به منظور بررسی تنوع ژنتیکی ارقام زیتون و شناسایی بهترین ارقام, 30 رقم کاشته شده زیتون مرکب از 27 رقم وارداتی (شامل کرونیکی, آربکین, کنسروالیا, ماستوئیدس, کالاماتا, پیکوال, بلیدی, میشن, لچینو, مانزانیلا دی سویلا, کایلتیه, ابوسطل, لچین دگرانادا, لچین دسویلا, توفاهی, ولیوتیکی, گروسان, خدیری, مصعابی, کورنیکابرا, پیکودو, حامد, دوئبلی, کورفولیا, آمیگدالولیا, کایسی و صورانی) و3 رقم بومی ایران (شامل زرد, روغنی و ماری) در ایستگاه تحقیقات زیتون طارم از لحاظ صفات کمی و کیفی مورد ارزیابی قرار گرفتند. 33 صفت کمی و کیفی در این تحقیق بررسی شدند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد در کلیه صفات مورد مطالعه در بین ارقام اختلاف معنی داری وجود دارد که این امر موید تنوع ژنتیکی بالا در میان ارقام مورد مطالعه است. نتایج تجزیه همبستگی صفات نشان دهنده وجود همبستگی مثبت و منفی معنی داری در برخی از صفات مهم بود. رگرسیون گام به گام مشخص کرد که صفت عملکرد بیش از صفات دیگر به خصوصیات گل و درصد گل کامل بستگی دارد. درصورتی که درصد روغن در ماده تر به متغیرهای فنولوژیکی میوه مانند زمان تغییر رنگ و رسیدن میوه وابسته بود. تجزیه به مؤلفه های اصلی نشان داد که 10 مؤلفه, 90 درصد از تغییرات کل واریانس را توجیه می نمایند. خصوصیات مورفولوژیکی و فنولوژیکی میوه, خصوصیات گل, عملکرد, درصد رطوبت میوه, میزان روغن در ماده تر و خشک و خصوصیات مورفولوژیکی برگ از اجزای تشکیل دهنده مؤلفه های اصلی بودند. تجزیه خوشه ای ارقام را در فاصله 10 به 5 گروه تقسیم نمود. نظر به وجود تنوع ژنتیکی بالا در بین ارقام, دورگ گیری برای بهره مندی از تفکیک متجاوز برای بهبود عملکرد, افزایش میزان روغن در ماده تر و ایجاد ارقام جدید می تواند مؤثر واقع شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عبادی، رحیم، بی همتا، محمدرضا، و بهمنی، رامین. (1397). بررسی تنوع ژنتیکی و تجزیه رگرسیون برخی صفات در 30 رقم زیتون ایرانی و خارجی با استفاده از صفات کمی و کیفی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 49(4 )، 845-858. SID. https://sid.ir/paper/148354/fa

    Vancouver: کپی

    عبادی رحیم، بی همتا محمدرضا، بهمنی رامین. بررسی تنوع ژنتیکی و تجزیه رگرسیون برخی صفات در 30 رقم زیتون ایرانی و خارجی با استفاده از صفات کمی و کیفی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1397؛49(4 ):845-858. Available from: https://sid.ir/paper/148354/fa

    IEEE: کپی

    رحیم عبادی، محمدرضا بی همتا، و رامین بهمنی، “بررسی تنوع ژنتیکی و تجزیه رگرسیون برخی صفات در 30 رقم زیتون ایرانی و خارجی با استفاده از صفات کمی و کیفی،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 49، no. 4 ، pp. 845–858، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148354/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button