مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

529
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

576
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرپذیریهای ناشی از خشکی در نژادگان طبیعی مرکبات

صفحات

 صفحه شروع 909 | صفحه پایان 919

چکیده

 درختان مرکبات دمای پایین و زهکشی ضعیف خاک را به خوبی تحمل نکرده و در صورت پرورش آن ها در مناطق گرم در معرض تأثیر زیانبار خشکی قرار می گیرند. این پژوهش, به منظور بررسی تأثیر خشکی بر محتوای نسبی آب برگ, نشت یونی, میزان تجمع مالون د آلدیید, کربوهیدرات محلول کل و عنصرهای پتاسیم و کلسیم در دانهال های نوسلار نژادگان (ژنوتیپ) طبیعی مرکبات به همراه دو پایه ی حساس و مقاوم به خشکی به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار در شرایط گلخانه ای انجام شد. عامل ها شامل ده نژادگان مختلف و تیمار های آبیاری کامل (شاهد) و تنش شدید (قطع آبیاری) بودند. نتایج بررسی هانشان داد, پونسیروس به دلیل نشت یونی پایین تر (85/31 درصد), تجمع کمتر مالون دآلدیید (4/134 نانومول بر گرم وزن خشک برگ) و در نتیجه پراکسیداسیون کمتر چربی (لیپید)ها و میزان کلسیم بالاتر (57 میلی گرم بر گرم وزن خشک برگ) نسبت به دیگر نژادگان ها متحمل به خشکی و راف لمون به دلیل تجمع بیشتر مالون دآلدیید (9/356 نانومول بر گرم وزن خشک برگ) و در نتیجه پراکسیداسیون بیشتر چربی ها, نشت یونی بالا (43/69 درصد) و میزان پایین تر کلسیم (63/32 میلی گرم بر گرم وزن خشک برگ) در مقایسه با دیگر نژادگان ها, حساس به خشکی هستند. همچنین نژادگان طبیعی شل محله به دلیل نشت یونی بالا (17/77 درصد) و تجمع پایین کربوهیدرات محلول کل (45/48 میلی گرم بر گرم وزن خشک برگ), پس از راف لمون در رتبه ی بعدی حساسیت قرار داشت. بنابراین با توجه به مقایسه ی میانگین ها و همبستگی خوب نشت یونی با دوره ی بقا, می توان آن را به عنوان نشانگر فیزیولوژی مناسب در مبحث تحمل به خشکی معرفی کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فیفائی، رضا، فتوحی قزوینی، رضا، فتاحی مقدم، جواد، و کیااشکوریان، معصومه. (1396). بررسی تغییرپذیریهای ناشی از خشکی در نژادگان طبیعی مرکبات. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 48(4 )، 909-919. SID. https://sid.ir/paper/148409/fa

    Vancouver: کپی

    فیفائی رضا، فتوحی قزوینی رضا، فتاحی مقدم جواد، کیااشکوریان معصومه. بررسی تغییرپذیریهای ناشی از خشکی در نژادگان طبیعی مرکبات. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1396؛48(4 ):909-919. Available from: https://sid.ir/paper/148409/fa

    IEEE: کپی

    رضا فیفائی، رضا فتوحی قزوینی، جواد فتاحی مقدم، و معصومه کیااشکوریان، “بررسی تغییرپذیریهای ناشی از خشکی در نژادگان طبیعی مرکبات،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 48، no. 4 ، pp. 909–919، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148409/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button