با شناسایی دقیق صفات و ویژگی های درختان میوه می توان بهترین رقم ها را برای کاربردهای مورد نظر مشخص و گسترش داد. به همین منظور برخی ویژگی های میوه ی سه رقم زیتون ’ کنسروالیا‘ ، ’ سویلانا‘ و ’ مانزانیا‘ در مناطق خرم آباد، کوهدشت و ویسیان بر پایه ی طرح بلوک کامل تصادفیبررسی شد. نتایج تجزیه ی واریانس مرکب داده ها نشان داد، در همه ی صفات ارزیابی شده به جز صفت طول میوه اختلاف معنی داری بین مناطق وجود داشت. همچنین، بین رقم های مختلف از نظر صفات در سطح 1 درصد اختلاف معنی دار وجود داشت. مقایسه ی میانگین صفات ارزیابی شده با استفاده از آزمون دانکن در سطح احتمال 5 درصد نشان داد، رقم ها در منطقه ی خرم آباد بیشترین مقادیر را از نظر صفات ریخت شناختی (مورفولوژیک) در بین مناطق مختلف داشتند ورقم کنسروالیا بیشترین مقادیر را از نظر صفات ریخت شناختی شامل طول، عرض و قطر میوه، وزن 20 میوه و وزن خشک تک میوه را در بین رقم های مختلف داشت. همچنین، رقم کنسروالیا بیشترین درصد روغن و عملکرد را در بین رقم ها داشت که از این لحاظ اختلاف معنی داری با دیگر رقم ها داشت. نتایج همبستگی نشان داد، در بیشتر موارد بین صفات ریخت شناختی با هم و همچنین صفت عملکرد با دیگر صفات، همبستگی بالایی وجود دارد. درنهایت، رقم کنسروالیا را به دلیل عملکرد بالای میوه و درصد بالای روغن می توان به عنوان یک رقم دو منظوره ی مناسب برای باغ های تجاری زیتون در استان لرستان به ویژه شهرستان خرم آباد و مناطق همسان پیشنهاد داد.