مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

666
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

518
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی خصوصیات رشدی و غلظت عناصر غذایی در چهار ژنوتیپ بادام پیوند شده روی پایه GF677 تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 409 | صفحه پایان 427

چکیده

 ترکیب پایه و پیوندک, خصوصیات رشدی و غلظت عناصر غذایی برگ و ریشه بادام را در شرایط شوری, تحت تاثیر قرار می دهد. در این پژوهش, آثار شوری آب بر خصوصیات رشدی و غلظت عناصر غذایی برگ و ریشه تعدادی از ژنوتیپ ها و ارقام بادام بررسی شد. ژنوتیپ های مطالعه شده شامل مامایی, نان پاریل,A200 و 1-25 پیوند شده روی پایه GF677 و پایه GF677 (پیوند نشده) و شوری آب آبیاری شامل 0, 1.2, 2.4, 3.6 و 4.8 گرم در لیتر نمک بودند. نتایج نشان داد با افزایش شدت شوری, قطر پیوندک, ارتفاع پیوندک, تعداد برگ تولیدی و درصد برگ های سبز کاهش یافت و در مقابل, درصد برگ های نکروزه و ریزش یافته افزایش یافت. همچنین در تمامی ژنوتیپ های مطالعه شده, بیشترین مقدار کلر و سدیم, نسبت سدیم به پتاسیم, سدیم به کلسیم, سدیم به منیزیم, سدیم به فسفر و کمترین مقدار کلسیم, منیزیم, فسفر و مس در برگ و ریشه و کمترین غلظت آهن در ریشه, در شوری 9.8 دسی زیمنس بر متر, مشاهده شد. ژنوتیپ 1-25 در تمامی سطوح شوری, دارای کمترین مقدار کلر و سدیم, کمترین نسبت های سدیم به پتاسیم, سدیم به کلسیم, سدیم به منیزیم و سدیم به فسفر بود. این ژنوتیپ, توانست در شوری 7.3 دسی زیمنس بر متر, از طریق افزایش پتاسیم (1.19 درصد), مس (9.56 قسمت در میلیون), آهن (27.48 قسمت در میلیون) و روی (66.80 قسمت در میلیون), به مقدار بیشتری از سایر ژنوتیپ های مطالعه شده, با آثار مخرب سدیم مقابله کند. در مجموع ژنوتیپ 1-25 و رقم مامایی به ترتیب, متحمل ترین ژنوتیپ و حساس ترین رقم به شوری تشخیص داده شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مومن پور، علی، ایمانی، علی، بخشی، داوود، و رضایی، حامد. (1394). ارزیابی خصوصیات رشدی و غلظت عناصر غذایی در چهار ژنوتیپ بادام پیوند شده روی پایه GF677 تحت تنش شوری. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 46(3)، 409-427. SID. https://sid.ir/paper/148435/fa

    Vancouver: کپی

    مومن پور علی، ایمانی علی، بخشی داوود، رضایی حامد. ارزیابی خصوصیات رشدی و غلظت عناصر غذایی در چهار ژنوتیپ بادام پیوند شده روی پایه GF677 تحت تنش شوری. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1394؛46(3):409-427. Available from: https://sid.ir/paper/148435/fa

    IEEE: کپی

    علی مومن پور، علی ایمانی، داوود بخشی، و حامد رضایی، “ارزیابی خصوصیات رشدی و غلظت عناصر غذایی در چهار ژنوتیپ بادام پیوند شده روی پایه GF677 تحت تنش شوری،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 46، no. 3، pp. 409–427، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148435/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button