مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,234
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,106
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات تنش شوری و پایه بر رشد، شدت فتوسنتز، غلظت عناصر غذایی و سدیم درخت بادام

صفحات

 صفحه شروع 131 | صفحه پایان 140

چکیده

 تحمل شوری یکی از مهم ترین عوامل موثر بر تولید محصولات کشاورزی در مناطق خشک و نیمه خشک می باشد. تحمل شوری در درختان میوه را می توان از طریق استفاده از پایه های متحمل, افزایش داد. بدین منظور و جهت ارزیابی اثرات تنش شوری و پایه بر رشد, شدت فتوسنتز و غلظت عناصر غذایی بادام (Prunus dulcis Miller.) رقم فراگنس, آزمایشی با سه سطح کلرید سدیم (0, 50, 100 میلی مولار) و دو پایه (جی اف -677, تواونو) بصورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در محیط بدون خاک و تحت شرایط کنترل شده به اجرا درآمد. نتایج نشان داد که شوری اثرات کاهشی معنی داری بر خصوصیات رویشی, فیزیولوژیکی و غلظت عناصر غذایی بادام داشت. هر چند شدت این اثرات بر حسب نوع پایه متفاوت بود. در پایه جی اف -677, وزن تر و خشک برگ و ریشه, تعداد برگ و شاخص کلروفیل تا سطح شوری50 میلی مولار در مقایسه با شاهد, افزایش و سپس کاهش یافت در حالیکه در پایه تواونو تا سطح 100 میلی مولار خصوصیات مذکور کاهش یافت. شدت فتوسنتز, سطح برگ و نسبت پتاسیم به سدیم برگ با افزایش شوری در هر دو پایه کاهش یافت, ولی میزان کاهش در پایه جی اف -677 در مقایسه با تواونو کمتر بود. علاوه بر این, شوری محتوای رطوبت نسبی و سطح ویژه برگ را در هر دو پایه کاهش داد. با افزایش سطوح کلرید سدیم, غلظت نیتروژن, فسفر و پتاسیم برگ در هر دو پایه کاهش و غلظت سدیم برگ افزایش یافت. نتایج حاصل حاکی از آن است که پایه جی اف -677 از طریق مکانیسم تدافعی ایجاد محدودیت در جذب و یا انتقال سدیم به قسمت های هوایی و نیز حفظ سطح مناسبی از پتاسیم, تحمل بالاتری نسبت به نمک در مقایسه با تواونو داشته و تحت شرایط شوری می توان از آن به عنوان یک پایه متحمل به نمک برای ارقام مختلف بادام استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    اورعی، مهدی، طباطبایی، سیدجلال، فلاحی، اسماعیل، و ایمانی، علی. (1388). اثرات تنش شوری و پایه بر رشد, شدت فتوسنتز, غلظت عناصر غذایی و سدیم درخت بادام. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 23(2)، 131-140. SID. https://sid.ir/paper/142344/fa

    Vancouver: کپی

    اورعی مهدی، طباطبایی سیدجلال، فلاحی اسماعیل، ایمانی علی. اثرات تنش شوری و پایه بر رشد, شدت فتوسنتز, غلظت عناصر غذایی و سدیم درخت بادام. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1388؛23(2):131-140. Available from: https://sid.ir/paper/142344/fa

    IEEE: کپی

    مهدی اورعی، سیدجلال طباطبایی، اسماعیل فلاحی، و علی ایمانی، “اثرات تنش شوری و پایه بر رشد, شدت فتوسنتز, غلظت عناصر غذایی و سدیم درخت بادام،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 23، no. 2، pp. 131–140، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142344/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button