مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,350
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

720
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه بیماری های باکتریایی مزارع تکثیر و پرورش قزل آلای رنگین کمان در استان مازندران

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 عفونت های باکتریایی 6 مزرعه از مزارع قزل آلای استان مازندران واقع در حاشیه رودخانه هراز در طی سه فصل بهار و تابستان و پاییز سال 1390 مورد مطالعه قرار گرفت. برای این منظور در هر فصل 2 مرتبه و هر مرتبه از تعداد 10 نمونه ماهی بیمار نمونه گیری بعمل آمد. مشاهدات بالینی, کالبدگشایی, انجام کشت باکتریایی و شناسایی جدایه های باکتریایی جداسازی شده مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصله نشان داد که از نظر بالینی در کالبدگشایی ماهیان مبتلا و مورد نمونه گیری, علائم خونریزی در روده ها, کبد کم رنگ و گاهی خال دار و نیز تجمع مایع خونی در محوطه شکمی قابل مشاهده بود. در مطالعات باکتری شناسی, از مجموع 360 نمونه ماهی مورد آزمایش از تعداد 188 نمونه آنها عوامل باکتریایی گرم مثبت و منفی جداسازی گردید که از این تعداد 149 جدایه آن را کوکسی های گرم مثبت شامل استرپتوکوکوس اینیایی (51 جدایه), لاکتوکوکوس گارویه (7 جدایه) و استافیلوکوکوس (گونه های ارئوس و اپیدرمیدیس 91 جدایه) و 39 مورد را باکتری های گرم منفی شامل آئروموناس هایدروفیلا (20 جدایه), یرسینیا راکری (14 جدایه) و ویبریو آنگوئیلاروم (5 جدایه) تشکیل داد. در آزمایشات آنتی بیوگرام همه جدایه های باکتریایی فوق الذکر نسبت به انروفلوکساسین و فلمکوئین حساس بودند. در حالی که درجه حساسیت آن ها به پنی سیلین و اریترومایسین متفاوت بود. فراوانی کل ابتلا مزارع تحت مطالعه به عفونت های باکتریایی فوق الذکر برابر 52.22 درصد و بیشترین فراوانی کل مزارع به عفونت های ناشی از استافیلوکوکوزیس (25.27 درصد) و استرپتوکوکوزیس/ لاکتوکوکوزیس (16.10 درصد که دارای علائم کوری, بیرون زدگی چشم, تیرگی پوست, تورم شکم و پرولاپس مخرج و کاهش تحرک بودند) بود. بعلاوه فراوانی فصلی ابتلا مزارع فوق الذکر به عفونت های باکتریایی مذکور در فصول بهار, تابستان و پاییز به ترتیب 40.83 و 66.66 و 49.16 درصد بود. نتایج این تحقیق بیانگر بروز بیماری های باکتریایی متنوعی در مزارع قزل آلای حاشیه رودخانه هراز می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلطانی، مهدی، حاضری، مریم، شریف پور، عیسی، میرزرگر، سیدسعید، و شهره، پولین. (1391). مطالعه بیماری های باکتریایی مزارع تکثیر و پرورش قزل آلای رنگین کمان در استان مازندران. میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)، 8(1 (پیاپی 24))، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/152202/fa

    Vancouver: کپی

    سلطانی مهدی، حاضری مریم، شریف پور عیسی، میرزرگر سیدسعید، شهره پولین. مطالعه بیماری های باکتریایی مزارع تکثیر و پرورش قزل آلای رنگین کمان در استان مازندران. میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)[Internet]. 1391؛8(1 (پیاپی 24)):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/152202/fa

    IEEE: کپی

    مهدی سلطانی، مریم حاضری، عیسی شریف پور، سیدسعید میرزرگر، و پولین شهره، “مطالعه بیماری های باکتریایی مزارع تکثیر و پرورش قزل آلای رنگین کمان در استان مازندران،” میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)، vol. 8، no. 1 (پیاپی 24)، pp. 1–12، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/152202/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button