Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

732
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

640
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تولید علوفه در کشت مخلوط ذرت: سویا و ارزن مرواریدی: سویا

صفحات

 صفحه شروع 137 | صفحه پایان 150

چکیده

 به منظور یافتن جایگزینی برای کشت خالص تابستانه ی ذرت علوفه ای (Zea mays), سیستمهای کشت مخلوط ارزن مرواریدی (Pennisetum glaucum): سویا (Glycine max) (P: G) و ذرت: سویا (Z: G) و آرایشهای کشت جایگزینی (XXG, XXGG و XGG) و افزایشی (X%100G%25, X%100G%50 و X%83G%67) به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی طی سالهای 1391 و 1392 در مزرعه تحقیقاتی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران, در کرج بررسی شد (G و X بترتیب: سویا و گیاه غلات شامل ذرت, Z یا ارزن, P). نتایج نشان داد که عملکرد علوفه ی غلات و علوفه ی مخلوط در Z: G از P: G به میزان چشمگیری بیشتر بود. غلات در کشت مخلوط جزء غالب بودند و غالبیت ذرت بیشتر از ارزن بود. سیستم و آرایش کشت مخلوط بر کل نسبت برابری زمین (LER) اثر معنی داری نداشت. بیشترین LER, 1. 15 در P%100G%25 سال 1392 و 1. 07 در Z%83G%67 سال 1393 بدون احتساب چین دوم ارزن و 1. 10 در PGG با داده های مجموع دو چین ارزن در سال 1393 ثبت شد. در X%83G%67, با وجود تراکم 83 درصد غلات نسبت به کشت خالص, LER برای ذرت 0. 95 ولی برای ارزن 0. 70 بود. در جمع بندی کلی, آرایشهای افزایشی با درصد کمی سویا و یا با کاهش مختصری در سهم غلات, برای نیل به مقادیر بالاتر LER پتانسیل بیشتری داشتند. از این رو کشت مخلوط, بویژه آرایش افزایشی, میتواند جایگزین هایی مناسب برای کشت خالص در تولید علوفه با کیفیت دلخواه و افزایش تنوع در اکوسیستم و همسو با پایداری فراهم نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، سیدمحمدباقر، ثباتی، احمد، و اویسی، مصطفی. (1397). ارزیابی تولید علوفه در کشت مخلوط ذرت: سویا و ارزن مرواریدی: سویا. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 49(3 )، 137-150. SID. https://sid.ir/paper/153544/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی سیدمحمدباقر، ثباتی احمد، اویسی مصطفی. ارزیابی تولید علوفه در کشت مخلوط ذرت: سویا و ارزن مرواریدی: سویا. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1397؛49(3 ):137-150. Available from: https://sid.ir/paper/153544/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمدباقر حسینی، احمد ثباتی، و مصطفی اویسی، “ارزیابی تولید علوفه در کشت مخلوط ذرت: سویا و ارزن مرواریدی: سویا،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 49، no. 3 ، pp. 137–150، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/153544/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا