مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,274
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

603
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی محصول در کشت مخلوط ذرت و سویا در منطقه ارسنجان

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 126

چکیده

 این آزمایش در سال 1379 در ایستگاه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی ارسنجان (فارس) در زمینی با بافت رسی به منظور ارزیابی نسبت های مختلف کشت مخلوط ذرت و سویا در مقایسه با کشت خالص آن ها با استفاده از طرح آزمایشی بلوک کامل تصادفی با چهار تکرار مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای مورد استفاده عبارت بودند از: ذرت خالص= P1, سویا خالص= P2 و %50 ذرت+ 50% سویا P3= و 75%ذرت +25%سویا=P4  و %25 ذرت+%75 سویا=P5, روش مورد استفاده برای تشکیل مخلوط ها بر اساس سیستم جایگزینی بود. صفات بررسی شده در این تحقیق عبارت بودند از: عملکرد دانه ذرت و سویا در کشت خالص و مخلوط به روش جایگزینی بود. صفات بررسی شده در این تحقیق عبارت بودند از: عملکرد دانه ذرت و سویا در کشت خالص و مخلوط به روش جایگزینی, مقایسه عملکرد کشت خالص و مخلوط, نسبت برابری زمین, عملکرد نسبی ذرت, عملکرد نسبی سویا, غالبیت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که مخلوط 75% سویا + 25% ذرت با نسبت برابری زمین 19/1 و هم چنین مخلوط 50% از هر دو گیاه با نسبت برابری زمین 11/1 به ترتیب به اندازه 19% و 11% نسبت به تک کشتی آن ها, برتری دارد ولی نسبت به 25% سویا + 75% ذرت به علت سایه اندازی ذرت روی سویا با نسبت برابری 89/0نسبت به تک کشتی آن ها برتری نشان ندارد. در مورد غالبیت نیز ذرت در نسبت 50% از هر دو گیاه و هم چنین 75%ذرت + 25% سویا جز غالب مخلوط بود ولی در نسبت 75% سویا + 25% ذرت به علت کم شدن مقدار ذرت از غالبیت آن نیز کاسته شد. در نهایت بهترین الگوی کشت در این آزمایش مخلوط 25% ذرت + 75% سویا با 19% برتری نسبت به کشت خالص معرفی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رحیمی، محمدمهدی، مظاهری، داریوش، خدابنده، ناصر، و حیدری شریف آبادی، حسین. (1382). ارزیابی محصول در کشت مخلوط ذرت و سویا در منطقه ارسنجان. علوم کشاورزی، 9(3)، 109-126. SID. https://sid.ir/paper/7783/fa

    Vancouver: کپی

    رحیمی محمدمهدی، مظاهری داریوش، خدابنده ناصر، حیدری شریف آبادی حسین. ارزیابی محصول در کشت مخلوط ذرت و سویا در منطقه ارسنجان. علوم کشاورزی[Internet]. 1382؛9(3):109-126. Available from: https://sid.ir/paper/7783/fa

    IEEE: کپی

    محمدمهدی رحیمی، داریوش مظاهری، ناصر خدابنده، و حسین حیدری شریف آبادی، “ارزیابی محصول در کشت مخلوط ذرت و سویا در منطقه ارسنجان،” علوم کشاورزی، vol. 9، no. 3، pp. 109–126، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/7783/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button