مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,344
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

581
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف شوری و دما بر فراسنجه های جوانه زنی بذر گیاه ﺑﺎﺑﻮنه آﻟﻤﺎﻧﻲ (Matricaria recutita)

صفحات

 صفحه شروع 367 | صفحه پایان 375

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف دما و شوری بر فراسنجه های جوانه زنی بابونه آلمانی, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان در سال1393 انجام شد. تیمارها شامل دماهای 5, 10, 15, 20, 25, 30 و 35 درجه سلسیوس و شوری شامل 0 (شاهد), 4, 8, 12 و 16 دسی زیمنس بر متر بود. نتایج نشان داد که درصد جوانه زنی, سرعت جوانه زنی, طول ساقه چه, طول ریشه چه, یکنواختی جوانه زنی, شاخص جوانه زنی, زمان تا 50 درصد جوانه زنی و زمان تا 90 درصد جوانه زنی به طور معنی داری تحت تاثیر شوری, دما و اثر متقابل آن ها قرار گرفت. افزایش سطوح شوری به طور معنی داری باعث کاهش همه صفات مورد بررسی شد. در دماهای کمتر از 15 درجه سلسیوس, درصد جوانه زنی به طور معنی داری پایین بود و همچنین در دمای 35 درجه سلسیوس هیچ گونه جوانه زنی مشاهده نشد. در همه سطوح شوری, بیشترین میانگین زمان جوانه زنی در دماهای پایین تر از 15 درجه به دست آمد. در دماهای مختلف, شاخص جوانه زنی با افزایش سطوح شوری روند کاهشی داشت و بین تیمارهای شاهد (بدون تنش) و 4 دسی زیمنس بر متر, تفاوتی دیده نشد. در این آزمایش اثرگذری منفی شوری در دماهای کمتر از 20 درجه سلسیوس در مقایسه با دماهای بالاتر بر فراسنجه های جوانه زنی کمتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فتح الهی، محمد، محسن آبادی، غلامرضا، توکل افشاری، رضا، و محمدوند، المیرا. (1395). تاثیر سطوح مختلف شوری و دما بر فراسنجه های جوانه زنی بذر گیاه بابونه آلمانی (Matricaria recutita). مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 47(3)، 367-375. SID. https://sid.ir/paper/153588/fa

    Vancouver: کپی

    فتح الهی محمد، محسن آبادی غلامرضا، توکل افشاری رضا، محمدوند المیرا. تاثیر سطوح مختلف شوری و دما بر فراسنجه های جوانه زنی بذر گیاه بابونه آلمانی (Matricaria recutita). مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1395؛47(3):367-375. Available from: https://sid.ir/paper/153588/fa

    IEEE: کپی

    محمد فتح الهی، غلامرضا محسن آبادی، رضا توکل افشاری، و المیرا محمدوند، “تاثیر سطوح مختلف شوری و دما بر فراسنجه های جوانه زنی بذر گیاه بابونه آلمانی (Matricaria recutita)،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 47، no. 3، pp. 367–375، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/153588/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button