مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

201
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

98
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف شوری( کلرید سدیم) و دما بر پارامترهای جوانه زنی بذر گیاه انیسون (Pimpinella anisum. L) توده استان مرکزی شهرستان خمین

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 56

چکیده

 در بسیاری از مطالعات خواص دارویی و تأثیر انیسون بر ساز و کارهای فعالیت بدن به اثبات رسیده است. . تنش شوری از تنش های غیر زنده مهم است که اثرات زیانباری بر جوانه زنی بذرها دارد. به منظور بررسی تأثیر دما بر جوانه زنی گیاه انیسون تحت تنش شوری آزمایشی به صورت فاکتوریل با شش سطح دما ( 5, 10, 15, 20, 25, 30) بر حسب درجه سانتی گراد و هفت سطح تنش شوری شامل (صفر, 2-, 4-, 6-, 8-, 10-, 12-بار) از کلرید سدیم انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد که درصد جوانه زنی, سرعت جوانه زنی, زمان تا 50 درصد جوانه زنی و زمان تا 90 درصد جوانه زنی به طور معنی داری تحت تاثیر شوری, دما و اثر متقابل آن ها قرار گرفت. افزایش سطوح شوری به طور معنی داری باعث کاهش همه صفات مورد مطالعه شد. در دمای کم تر از دمای 10 درجه سانتی گراد (5 درجه سانتی گراد), درصد جوانه زنی به طور معنی داری پایین بود. با توجه به اینکه مشکل شوری در مناطقی است که مشکل دمای بالا هم دارند بر اساس نتایج بدست آمده مشخص شد که بذر انیسون به شوری و گرما حساس می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیری منفرد، وحید، توکل افشاری، رضا، و جهانسوز، محمدرضا. (1399). تاثیر سطوح مختلف شوری( کلرید سدیم) و دما بر پارامترهای جوانه زنی بذر گیاه انیسون (Pimpinella anisum. L) توده استان مرکزی شهرستان خمین. علوم و فناوری بذر ایران، 9(1 )، 45-56. SID. https://sid.ir/paper/526509/fa

    Vancouver: کپی

    امیری منفرد وحید، توکل افشاری رضا، جهانسوز محمدرضا. تاثیر سطوح مختلف شوری( کلرید سدیم) و دما بر پارامترهای جوانه زنی بذر گیاه انیسون (Pimpinella anisum. L) توده استان مرکزی شهرستان خمین. علوم و فناوری بذر ایران[Internet]. 1399؛9(1 ):45-56. Available from: https://sid.ir/paper/526509/fa

    IEEE: کپی

    وحید امیری منفرد، رضا توکل افشاری، و محمدرضا جهانسوز، “تاثیر سطوح مختلف شوری( کلرید سدیم) و دما بر پارامترهای جوانه زنی بذر گیاه انیسون (Pimpinella anisum. L) توده استان مرکزی شهرستان خمین،” علوم و فناوری بذر ایران، vol. 9، no. 1 ، pp. 45–56، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/526509/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button