مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

806
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

637
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر تنش شوری بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی یونجه

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

شوری خاک از جمله عوامل محدود کننده عملکرد محصولات زراعی در جهان و ایران به شمار می رود. به منظور ارزیابی تأثیر غلظت های مختلف شوری (شاهد و 12 دسی زیمنس بر متر) بر ویژگی های مورفولوژیک و فیزیولوژیک 10 رقم یونجه, آزمایشی گلخانه ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار به اجرا درآمد. نتایج نشان داد تنش شوری سبب کاهش معنی دار وزن گیاه, غلظت پتاسیم و نسبت پتاسیم به سدیم ارقام مختلف یونجه گردید و این کاهش در سطوح بالاتر تنش شوری, شدیدتر بود. میزان سدیم گیاه در نتیجه تنش شوری افزایش یافت. علاوه بر این ارقام متحمل در مقایسه با ارقام حساس با بالا نگه داشتن نسبت پتاسیم به سدیم در شاخساره و ریشه عملکرد مناسب-تری را در شرایط تنش شوری از خود نشان دادند. ارقام متحمل به شوری سدیم کم تری را به بافت های بالایی خود انتقال می دهند. غلظت یون پتاسیم اندام های هوایی همبستگی مثبت و معنی داری (762/. ) با ماده خشک کل بوته داشت و همچنین همبستگی منفی و معنی داری بین ماده خشک کل بوته و غلظت یون سدیم ریشه و بخش هوایی (831/-) وجود داشت و نسبت پتاسیم و سدیم اندام های هوایی در بین صفات مورد مطالعه همبستگی مثبت و معنی داری (835/. ) را ماده خشک کل بوته ارقام نشان داد. با توجه به همبستگی منفی و معنی داری بین غلظت سدیم و کلروفیل می توان گفت متابولیسم گیاه تحت تاثیر تنش شوری قرار می گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دیانت مهارلویی، زهره، و پوستینی، کاظم. (1397). بررسی اثر تنش شوری بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی یونجه. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 49(1 )، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/153604/fa

    Vancouver: کپی

    دیانت مهارلویی زهره، پوستینی کاظم. بررسی اثر تنش شوری بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی یونجه. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1397؛49(1 ):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/153604/fa

    IEEE: کپی

    زهره دیانت مهارلویی، و کاظم پوستینی، “بررسی اثر تنش شوری بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی یونجه،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 49، no. 1 ، pp. 1–10، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/153604/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button