مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,062
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

598
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر آبیاری با نسبت های مختلف اختلاط زه آب با آب شیرین و محلول پاشی کود کامل بر عملکرد و اجزای عملکرد چای ترش (.Hibiscus sabdariffa L)

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 31

چکیده

 سابقه و هدف: چای ترش متعلق به خانواده مالواسه, گیاهی یک یا دوساله که برای ساقه, فیبر, کاسبرگ های خوراکی, برگ و دانه های آن کشت می شود و محصول آن به روش های گوناگونی برای مصرف خانگی, دارویی و مصارف صنعتی استفاده می-شود. همچنین به عنوان آنتی باکتریال, ضد قارچ, ماده ی هیپوکلسترولمیک, آنتی اسپاسمودیک و کاهند ی فشارخون استفاده می-شود. افزایش تقاضا برای منابع آب در جهان بخصوص در مناطق خشک و نیمه خشک, سبب شده است کشاورزان از آب های با کیفیت پایین مانند آب زهکشی و آب زیرزمینی شور استفاده کنند. پژوهش حاضر با هدف مطالعه روشی مناسب, جهت استفاده از آب شور زهکش و کود کامل جهت حصول بالاترین عملکرد کاسبرگ صورت گرفت.مواد و روش ها: این آزمایش به منظور بررسی عملکرد و اجزای عملکرد چای ترش در سال 1392 در پژوهشکده کشاورزی دانشگاه زابل به صورت کرت های خرد شده در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﺑﻠﻮک ﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ 3 ﺗﻜﺮار اﻧﺠﺎم ﮔﺮﻓﺖ. ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎ شامل سه رژیم آبیاری, آبیاری با آب شیرین در تمام طول فصل رشد (شاهد), آبیاری با زه آب و آب شیرین به صورت یک درمیان و آبیاری با زه آب در تمام مراحل رشد, بعنوان عامل اصلی و محلول پاشی با کود کامل(NATBA-LIB) در سه سطح: عدم محلول پاشی (شاهد), محلول پاشی با 600 گرم و محلول پاشی با 1200 گرم کود کامل در هکتار, بعنوان عامل فرعی بود. ویژگی های شامل: ارتفاع بوته, قطر ساقه, تعداد شاخه جانبی گل دهنده, وزن هزار دانه, وزن کپسول, وزن تر و خشک بوته, تعداد میوه در بوته, عملکرد کاسبرگ و درصد پروتئین گل مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: نتایج نشان داد که تیمار آبیاری در سطح یک درصد تاثیر معنی داری بر همه متغیرها بجز ارتفاع بوته, قطر ساقه و وزن هزار دانه داشت. همچنین نتایج نشان داد که بیشترین ارتفاع بوته, قطر ساقه, تعداد شاخه جانبی گل دهنده, وزن هزار دانه, وزن کپسول, وزن تر و خشک بوته, تعداد میوه در بوته و عملکرد کاسبرگ از محلول پاشی 1200 گرم در هکتار کود کامل در هکتار به دست آمد. اثر متقابل آبیاری و محلول پاشی به غیر از ارتفاع بوته, قطر ساقه و وزن هزاردانه بر سایر صفات مورد بررسی معنی دار بود. بیشترین (227.6 کیلوگرم در هکتار) و کمترین (69.4 کیلوگرم در هکتار) عملکرد کاسبرگ به ترتیب از آبیاری با آب شیرین در تمام طول فصل رشد (شاهد) و آبیاری با زه آب حاصل شد. بیشترین تعداد میوه در بوته (59) از کاربرد 1200 گرم در هکتار کود کامل حاصل گردید, هرچند بین شاهد و تیمار 600 گرم در هکتار تفاوت معنی داری وجود نداشت. در تیمار یک درمیان زه آب و آب شیرین, وزن کپسول افزایش 20 درصدی را در مقایسه با کاربرد زه آب نشان داد. بالاترین درصد پروتئین گل (22.5 درصد) از تیمار آبیاری یک درمیان آب شیرین و زه آب و کاربرد 600 گرم در هکتار کود کامل به دست آمد.نتیجه گیری: نتایج نشان داد بیشترین عملکرد کاسبرگ این گیاه مربوط به تیمار آبیاری با آب شیرین بود. بنابراین, به منظور دستیابی به ویژگی های کمی و کیفی مطلوب در چای ترش, استفاده از تیمار آبیاری با آب شیرین در تمام مراحل رشد و کود کامل توصیه می شود. در شرایطی که آب شیرین به اندازه کافی در تمام طول فصل کشت تامین نگردد و یا تامین آن از نظر اقتصادی با توجه به افزایش هزینه و محدودیت منابع آب تجدید پذیر توجیه پذیر نباشد بهترین روش استفاده چرخشی آب شیرین و زه آب با کاربرد کود کامل بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فروزنده، محمد، میرشکاری، سمیه، و بیدرنامنی، فاطمه. (1396). بررسی تاثیر آبیاری با نسبت های مختلف اختلاط زه آب با آب شیرین و محلول پاشی کود کامل بر عملکرد و اجزای عملکرد چای ترش (.Hibiscus sabdariffa L). پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، 24(1)، 17-31. SID. https://sid.ir/paper/155958/fa

    Vancouver: کپی

    فروزنده محمد، میرشکاری سمیه، بیدرنامنی فاطمه. بررسی تاثیر آبیاری با نسبت های مختلف اختلاط زه آب با آب شیرین و محلول پاشی کود کامل بر عملکرد و اجزای عملکرد چای ترش (.Hibiscus sabdariffa L). پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1396؛24(1):17-31. Available from: https://sid.ir/paper/155958/fa

    IEEE: کپی

    محمد فروزنده، سمیه میرشکاری، و فاطمه بیدرنامنی، “بررسی تاثیر آبیاری با نسبت های مختلف اختلاط زه آب با آب شیرین و محلول پاشی کود کامل بر عملکرد و اجزای عملکرد چای ترش (.Hibiscus sabdariffa L)،” پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 24، no. 1، pp. 17–31، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/155958/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button