مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,031
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

634
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تنش آبی بر ویژگی های ظاهری، عملکرد و درصد اسانس در گیاه ریحان (رقم کشکنی لولو) (Keshkeni Luvelou)

صفحات

 صفحه شروع 103 | صفحه پایان 111

چکیده

 به منظور بررسی سطوح مختلف تنش آبی بر خصوصیات ظاهری, درصد و عملکرد اسانس گیاه ریحان اصلاح شده رقم کشکنی لولو, آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار انجام شد. برای اجرای این آزمایش, از گلدان هایی با قطر دهانه 20 سانتی متر و ارتفاع 18 سانتی متر, استفاده گردید. تیمارهای تنش آبی شامل: A (هر 12 ساعت, 125 میلی لیتر آب), B (هر 24 ساعت, 250 میلی لیتر), C (هر 48 ساعت, 250 میلی لیتر), D (هر 72 ساعت, 500 میلی لیتر), E (هر 72 ساعت, 250 میلی لیتر), F (هر 48 ساعت, 125 میلی لیتر) بودند. متغیرهای اندازه گیری شده شامل ارتفاع گیاه, وزن تر, وزن خشک, تعداد برگ, وزن خشک ریشه, ارتفاع گل آذین, تعداد شاخه های جانبی, درصد و عملکرد اسانس بودند. نتایج نشان داد که تیمارها در سطح 0.01 برروی متغیرهای اندازه گیری شده تاثیر معنی داری داشتند. در بیشتر موارد تیمار B بهترین نتیجه و بیش ترین عملکرد را داشت و تیمار E از کم ترین مقدار برخوردار بود. تیمار A نیز همانند تیمار B در بیشتر صفات مطلوب, نتیجه خوبی داشت و تیمار D نیز در بسیاری از صفات نتیجه ای مشابه تیمار E داشت. بین تیمار A و B در بیشتر صفات اختلاف معنی داری وجود نداشت, یعنی با زیاد شدن دور آبیاری و یا کم شدن میزان آن تاثیری بر خصوصیات رشدی نشان نداد همچنین تیمار C که در آن میزان آب افزایش و دور آبیاری نیز طولانی تر شد, نتوانست عملکردی مانند تیمار A و  Bداشته باشد, ولی نسبت به سایر تیمارها عملکرد بالاتری داشت. نتایج کلی نشان داد که در تیمار تنش متوسط (C و D) بالاترین درصد و عملکرد اسانس به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فرزانه، اکرم، غنی، عسکر، و عزیزی، مجید. (1389). تاثیر تنش آبی بر ویژگی های ظاهری, عملکرد و درصد اسانس در گیاه ریحان (رقم کشکنی لولو) (Keshkeni Luvelou). پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، 17(1)، 103-111. SID. https://sid.ir/paper/155999/fa

    Vancouver: کپی

    فرزانه اکرم، غنی عسکر، عزیزی مجید. تاثیر تنش آبی بر ویژگی های ظاهری, عملکرد و درصد اسانس در گیاه ریحان (رقم کشکنی لولو) (Keshkeni Luvelou). پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1389؛17(1):103-111. Available from: https://sid.ir/paper/155999/fa

    IEEE: کپی

    اکرم فرزانه، عسکر غنی، و مجید عزیزی، “تاثیر تنش آبی بر ویژگی های ظاهری, عملکرد و درصد اسانس در گیاه ریحان (رقم کشکنی لولو) (Keshkeni Luvelou)،” پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 17، no. 1، pp. 103–111، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/155999/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button