مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

889
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

831
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات بیشبود آهن در فعالیت آنتی اکسیدانی و الگوی الکتروفورزی پروتئین ها در گیاه برنج رقم شفق

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 106

چکیده

 آهن به عنوان یک عنصر ضروری در نمو کلروپلاست, فتوسنتز, ساختار خوشه های آهن- گوگرد, نقل و انتقال الکترون ها و به عنوان کنترل کننده سیستم های اکسید و احیایی نقش دارد. بیشبود آهن می تواند از طریق القاء تنش اکسیداتیو ماکرومولکول های زیستی را با خطر مواجه نماید. سمیت آهن تنها ممکن است در مناطق خاصی مانند شالیزارهای برنج به وجود آید. هدف از این پژوهش بررسی اثرات سمیت آهن در تنش اکسیداتیو و ارزیابی راه های آسیب و مسیرهای تحمل بیشبود آهن در گیاه برنج رقم شفق بود. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی اجرا گردید و آهن در غلظت های 10 (شاهد), 150 و 250 میلی گرم در لیتر به همراه محلول غذایی یوشیدا به گیاه برنج داده شد. بیشبود آهن سبب کاهش معنی دار رشد گیاهان به ویژه ریشه شد. همچنین افزایش آهن در محیط ریشه, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت و مقدار مالون دی آلدهید به عنوان شاخص پراکسیداسیون لیپید را افزایش داد. همچنین, مقدار فنل های محلول و پراکسید هیدروژن نیز افزایش یافت. در تیمارهای بیشبود آهن با وجود کاهش مقدار پروتئین های محلول تعدادی, از باندهای پروتئینی جدا شده در الکتروفورز افزایش محسوسی را نشان دادند. الگو الکتروفورزی آنزیم پراکسیداز در بخش هوایی بیانگر افزایش فعالیت این آنزیم در تیمارهای بیشبود آهن بود. این نتایج آشکار ساخت که بیشبود آهن با افزایش اکسیژن های فعال و پراکسید هیدروژن سبب کاهش پروتئین و افزایش پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی شده و در نتیجه رشد گیاه را کاهش داد. در مقابل افزایش فعالیت پراکسیدازها و غلظت فنل ها به سم زدایی اکسیژن های فعال و پراکسید هیدروژن کمک کرده و تحمل تنش بیشبود آهن را ممکن ساخت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهربان، پویان، و عبدل زاده، احمد. (1391). اثرات بیشبود آهن در فعالیت آنتی اکسیدانی و الگوی الکتروفورزی پروتئین ها در گیاه برنج رقم شفق. پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، 19(1)، 85-106. SID. https://sid.ir/paper/156006/fa

    Vancouver: کپی

    مهربان پویان، عبدل زاده احمد. اثرات بیشبود آهن در فعالیت آنتی اکسیدانی و الگوی الکتروفورزی پروتئین ها در گیاه برنج رقم شفق. پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1391؛19(1):85-106. Available from: https://sid.ir/paper/156006/fa

    IEEE: کپی

    پویان مهربان، و احمد عبدل زاده، “اثرات بیشبود آهن در فعالیت آنتی اکسیدانی و الگوی الکتروفورزی پروتئین ها در گیاه برنج رقم شفق،” پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 19، no. 1، pp. 85–106، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/156006/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button