مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

560
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

518
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر تیمار خرده های نی بکار رفته در لایه میانی صفحات ساندویچی بر روی خواص فیزیکی و مکانیکی

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 45

چکیده

 سابقه و هدف: فاکتورهای بسیاری هم چون دانسیته ماده اولیه و محصول نهایی, نوع گونه چوبی و غیره می تواند بر روی خواص مختلف صفحات ساندویچی تاثیر داشته باشد. در این پژوهش, اثر تیمار خرده های نی بکار رفته در لایه میانی پانل ساندویچی (بدون تیمار, تیمار حرارتی و آب جوش), زمان بسته شدن دهانه پرس در دو سطح (5 میلی متر بر ثانیه و 9 میلی متر بر ثانیه) و نسبت وزنی پودر پوسته میوه بادام به رزین ملامین اوره فرم آلدئید در سه سطح (3:97 , 18:82 و 33:67) در خط چسب بر روی بعضی از خواص فیزیکی و مکانیکی پانل ساندویچی بر اساس استاندارد ASTM مورد ارزیابی قرار گرفته است.مواد و روش ها: از ذرات نی با رطوبت 7 درصد در لایه مغزی پانل ساندویچ استفاده شد. ساخت تخته ها در دو مرحله: تولید مغزی تخته و روکش کردن تخته از گونه نراد انجام گرفت. چسب UF و MF با نسبت وزنی 50:50 مورد استفاده قرار گرفت. پس از چسب زنی و تشکیل کیک, خرده چوب ها به پرس منتقل شدند. حرارت, زمان و میزان فشار اعمال شده توسط پرس به ترتیب 180 درجه سانتی گراد,  12 minو  30 kg cm-2بود. پس از ساخت لایه مغزی و مالیدن رزین بر روی سطوح لایی ها رویی و زیرین, لایه مغزی در بین لایی ها مونتاژ شده و تحت شرایط 150 درجه سانتی گراد, زمان 120 ثانیه و فشار 0.2 kg cm-2 پرس شدند. بعد از پاک بری, آزمون های تعیین مدول گسیختگی, مقاومت چسبندگی داخلی, مقاومت در برابر بیرون آوردن محوری پیچ و میخ و جذب آب تخته ها انجام گردید. نتایج مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. از آزمون چند دامنه دانکن برای مقایسه میانگین ها استفاده شده است.یافته ها: پانل هایی که لایه مغزی آنها از خرده های تیمار آب جوش و سرعت بسته شدن پرس 5 mm/s ساخته شدند, دارای بیش ترین مقاومت خمشی (15.6 N/mm2), ظرفیت نگه داری پیچ (136.32 N/mm), میخ (14.01 N/mm) و چسبندگی داخلی (0.26 N/mm2) و چسبندگی داخلی بعد غوطه وری در آب جوش (0.16 N/mm2) داشته اند.نتیجه گیری: نسبت پودر پوسته میوه بادام به رزین اوره فرمآلدئید تاثیر معنی داری بر روی ظرفیت تحمل پیچ و میخ, چسبندگی داخلی خشک و بعد از آب جوش, واکشیدگی ضخامتی و جذب آب نمی گذارد, اما به طور معنی داری مقاومت خمشی تخته را تحت تاثیر قرار می دهد. علاوه بر آن, تیمار خرده های لایه میانی و سرعت بسته شدن دهانه پرس تاثیر معنی داری بر روی تمامی خواص فیزیکی و مکانیکی داشته است. نتایج حاصل از طیف های FT_IR بدست آمده نشان داد که تیمار آب جوش باعث افزایش تعداد پیوند هیدروژنی می شود. تصاویر ماکروسکوپی نیز نشان می دهند که تیمار آب جوش بهترین سطح جهت اتصال مطلوب را ایجاد می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناظریان، مرتضی، معظمی، وحید، فرخ پیام، سعیدرضا، و محبی گرگری، رحیم. (1395). بررسی تاثیر تیمار خرده های نی بکار رفته در لایه میانی صفحات ساندویچی بر روی خواص فیزیکی و مکانیکی. پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل، 23(2)، 21-45. SID. https://sid.ir/paper/156821/fa

    Vancouver: کپی

    ناظریان مرتضی، معظمی وحید، فرخ پیام سعیدرضا، محبی گرگری رحیم. بررسی تاثیر تیمار خرده های نی بکار رفته در لایه میانی صفحات ساندویچی بر روی خواص فیزیکی و مکانیکی. پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل[Internet]. 1395؛23(2):21-45. Available from: https://sid.ir/paper/156821/fa

    IEEE: کپی

    مرتضی ناظریان، وحید معظمی، سعیدرضا فرخ پیام، و رحیم محبی گرگری، “بررسی تاثیر تیمار خرده های نی بکار رفته در لایه میانی صفحات ساندویچی بر روی خواص فیزیکی و مکانیکی،” پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل، vol. 23، no. 2، pp. 21–45، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/156821/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا