مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

883
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مخلوط اسانسهای گیاهی بر عملکرد رشد، متابولیت­ های خونی، فلور میکروبی روده و کیفیت گوشت جوجه­ های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 199 | صفحه پایان 215

چکیده

 زمینه مطالعه: استفاده از افزودنی های گیاهی به صورت اسانس های گیاهی توجه بسیاری را در صنعت طیور جلب نموده است. هدف: این آزمایش برای بررسی اثرات مخلوط اسانس های گیاهی استخراج شده از برخی گیاهان دارویی شامل مرزه, آویشن, رازیانه و رزماری بر عملکرد, متابولیت های خونی, میکروفلور روده و کیفیت گوشت جوجه های گوشتی انجام شد. روش کار: تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی یکروزه به طور تصادفی به 5 تیمار و 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار تقسیم شدند. تیمارها شامل افزودن 1) شاهد منفی (بدون اسانس), 2) شاهد مثبت (300 میلی گرم اسانس مرزن جوش در هر کیلوگرم), 3) مرزه و رزماری (300 میلی گرم در کیلوگرم), 4) مرزه, رزماری و آویشن (300 میلی گرم در کیلوگرم) و 5) مرزه, رزماری, آویشن و رازیامه (300 میلی گرم در کیلوگرم) به جیره بودند. نتایج: شاهد مثبت و مخلوط اسانس ها هیچ کدام بر عملکرد رشد جوجه ها اثری نداشتند. کلسترول سرم جوجه های تغذیه شده با مخلوط اسانس ها در مقایسه با شاهد منفی کاهش یافت (05/0>P). جوجه های تغذیه شده با اسانس مرزن جوش یا مرزه و رزماری کمترین شمار لاکتوباسیل را در ایلئوم داشتند(05/0>P). مکمل سازی جیره با اسانس مرزن جوش سبب کاهش پراکسیداسیون چربی ها در گوشت ران نگهداری شده به مدت 30 و 60 روز در فریزر در مقایسه با شاهد منفی شد(05/0>P). نتیجه گیری نهایی: جوجه های گوشتی که با اسانس گیاهی مرزن جوش یا مرزه و رزماری تغذیه شدند کمترین شمار لاکتوباسیلوس را در ایلئوم داشتند که احتمالاً به دلیل مقادیر زیاد کارواکرول در آن هاست که رشد و تکثیر این باکتری گرم مثبت را کاهش می دهد. بر خلاف مخلوط اسانس های گیاهی, اسانس مرزن جوش غلظت کلسترول سرم را کاهش نداد این مسأله می تواند بیانگر اثرات کاهنده کلسترول برای سایر ترکیبات غیر از کارواکرول باشد. جوجه های تغذیه شده با اسانس مرزن جوش بیشترین پایداری اکسیداتیو گوشت را داشتند. این اثر آنتی اکسیدانی در سایر تیمارهایی که مقدار کارواکرول کمتری داشتند, کاهش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محیطی اصلی، مازیار، خدمتگزار، میلاد، درمانی کوهی، حسن، و فرزانه، محسن. (1398). اثر مخلوط اسانسهای گیاهی بر عملکرد رشد, متابولیت­ های خونی, فلور میکروبی روده و کیفیت گوشت جوجه­ های گوشتی. مجله طب دامی ایران (مجله بین المللی تحقیقات دامپزشکی)، 13(2 )، 199-215. SID. https://sid.ir/paper/157973/fa

    Vancouver: کپی

    محیطی اصلی مازیار، خدمتگزار میلاد، درمانی کوهی حسن، فرزانه محسن. اثر مخلوط اسانسهای گیاهی بر عملکرد رشد, متابولیت­ های خونی, فلور میکروبی روده و کیفیت گوشت جوجه­ های گوشتی. مجله طب دامی ایران (مجله بین المللی تحقیقات دامپزشکی)[Internet]. 1398؛13(2 ):199-215. Available from: https://sid.ir/paper/157973/fa

    IEEE: کپی

    مازیار محیطی اصلی، میلاد خدمتگزار، حسن درمانی کوهی، و محسن فرزانه، “اثر مخلوط اسانسهای گیاهی بر عملکرد رشد, متابولیت­ های خونی, فلور میکروبی روده و کیفیت گوشت جوجه­ های گوشتی،” مجله طب دامی ایران (مجله بین المللی تحقیقات دامپزشکی)، vol. 13، no. 2 ، pp. 199–215، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/157973/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button