مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,185
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

714
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد بهینه آبهای شور در تولید پنبه

صفحات

 صفحه شروع 181 | صفحه پایان 188

چکیده

 افزایش روز افزون جمعیت و نیاز به تولید بیشتر مواد غذایی, توسعه صنایع و مصرف آب با کیفیت مناسب در آنها, توسعه سطح زیر کشت و بالاخره کاهش ریزشهای آسمانی مخصوصا در مناطق خشک و نیمه خشک کشور, کاربرد آبهای شور را در امر کشاورزی اجتناب ناپذیر می نماید. لذا برنامه ریزی و مطالعه بر روی مدیریت صحیح بهره برداری از آبهای شور در جهت استفاده بهینه از منابع خاک و آب و دستیابی به تولید مطلوب و پایدار از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این مطالعه, هفت تیمار مدیریت مصرف آبهای شور با استفاده از سه کیفیت آب آبیاری (مقادیر شوری 2.9, 6.3 و10.2  دسی زیمنس بر متر) در سه تکرار به صورت طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی برای مدت سه سال زراعی همراه با کشت پنبه رقم ورامین به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایشی شامل سه تیمار بصورت کاربرد سه کیفیت آب آبیاری فوق در کلیه فصل زراعی, دو تیمار کاربرد آب مناسب با شوری 2.9 دسی زیمنس بر متر در مراحل جوانه زدن و استقرار گیاه و بقیه فصل آبیاری با آب با شوری 6.3 و 10.2 دسی زیمنس بر متر و دو تیمار دیگر آبیاری با آب مناسب و آب با شوری 6.3 و یا10.2  دسی زیمنس بر متر به صورت متناوب در طول فصل اعمال گردید. نتایج حاصله نشان داد که عملکرد وش پنبه با مصرف آب آبیاری با شوری 6.3 و 10.2 دسی زیمنس بر متر در طول فصل زراعی در مقایسه با تیمار آب آبیاری با شوری 2.9 دسی زیمنس بر متر به ترتیب  33  66 ودرصد کاهش داشته است. تیمارهای مصرف متناوب آب آبیاری با شوری 2.9 و3.6  دسی زیمنس بر متر و شوری 2.9 و10.2  دسی زیمنس بر متر به ترتیب 13 و 40 درصد نسبت به تیمار آب آبیاری با شوری 2.9 دسی زیمنس بر متر کاهش عملکرد وش پنبه داشته است که بدین ترتیب ضمن کاربرد آب شور, به میزان حدود 50 درصد در مصرف آب مناسب صرفه جویی گردیده است. این مقدار آب صرفه جویی شده را می توان به منظور افزایش سطح زیر کشت و یا در آبیاری گیاهان نسبتا حساس به شوری مصرف نمود. عملکرد وش در دو تیمار مصرف آب با شوری 2.9 دسی زیمنس بر متر در مراحل جوانه زدن و استقرار گیاه و بقیه فصل زراعی از آب با شوری 6.3 و یا 10.2 دسی زیمنس بر متر به ترتیب 21 و 49 درصد نسبت به تیمار آب آبیاری با شوری 2.9 دسی زیمنس بر متر کاهش داشت. نتایج این تحقیق نشان داد که عملکرد نسبی وش پنبه با استفاده از میانگین شوری عصاره اشباع خاک در طول فصل زراعی از رابطه ((6.5- (Ry=100-8.2 (ECeبا ضریب همبستگی ( (R2=0.88می تواند محاسبه گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فیضی، محمد. (1387). کاربرد بهینه آبهای شور در تولید پنبه. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 22(2)، 181-188. SID. https://sid.ir/paper/158943/fa

    Vancouver: کپی

    فیضی محمد. کاربرد بهینه آبهای شور در تولید پنبه. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1387؛22(2):181-188. Available from: https://sid.ir/paper/158943/fa

    IEEE: کپی

    محمد فیضی، “کاربرد بهینه آبهای شور در تولید پنبه،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 22، no. 2، pp. 181–188، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/158943/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button