مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,179
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

644
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کیفیت آب آبیاری بر عملکرد و برخی اجزای عملکرد گرمک به روش آبیاری قطره ای

صفحات

 صفحه شروع 145 | صفحه پایان 153

چکیده

 امروزه با توجه به اهمیت آب و کمبود منابع آب در کشور, استفاده از منابع موجود به صورت صحیح و کاربرد آبهای نامتعارف یکی از مهمترین راه کارها در بخش کشاورزی می باشد. با استفاده از سیستم های آبیاری تحت فشار و اعمال مدیریت صحیح آن ها در مناطق با آبهای نامتعارف می توان گام موثری در افزایش تولید محصولات کشاورزی و صرفه جویی در ذخایر آبی نمود. به منظور بررسی اثر شوری آب آبیاری بر روی گیاه گرمک با روش آبیاری قطره ای آزمایشی طی دو سال زراعی, در ایستگاه تحقیقات زهکشی و اصلاح اراضی رودشت اصفهان با سه سطح شوری آب آبیاری: 2, 5 و 8.3 دسی زیمنس بر متر در سه تکرار و به صورت بلوکهای کامل تصادفی اجرا گردید. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که افزایش شوری آب آبیاری موجب کاهش معنی دار عملکرد میوه تازه, عملکرد در واحد سطح, تعداد میوه و میانگین وزن میوه شد. میانگین عملکرد در واحد سطح با افزایش شوری آب آبیاری به ترتیب 45.2, 40.2 و 33.9 تن در هکتار بود. میزان کاهش عملکرد میوه در تیمارهای شوری آب آبیاری 5 و 8.3 دسی زیمنس بر متر نسبت به تیمار 2 دسی زیمنس بر متر بترتیب 11.1 و 25 درصد بود. آستانه تحمل به شوری عصاره اشباع خاک برای گیاه گرمک با روش آبیاری قطره ای 2.3 دسی زیمنس بر متر برآورد گردید. همچنین درصد کاهش عملکرد به ازای افزایش هر واحد شوری عصاره اشباع خاک حدود 11.7 درصد بدست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فیضی، محمد، فرخنده، عباس، مصطفی زاده فرد، بهروز، و موسوی، سیدفرهاد. (1389). اثر کیفیت آب آبیاری بر عملکرد و برخی اجزای عملکرد گرمک به روش آبیاری قطره ای. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، 24(2 (ب))، 145-153. SID. https://sid.ir/paper/196877/fa

    Vancouver: کپی

    فیضی محمد، فرخنده عباس، مصطفی زاده فرد بهروز، موسوی سیدفرهاد. اثر کیفیت آب آبیاری بر عملکرد و برخی اجزای عملکرد گرمک به روش آبیاری قطره ای. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)[Internet]. 1389؛24(2 (ب)):145-153. Available from: https://sid.ir/paper/196877/fa

    IEEE: کپی

    محمد فیضی، عباس فرخنده، بهروز مصطفی زاده فرد، و سیدفرهاد موسوی، “اثر کیفیت آب آبیاری بر عملکرد و برخی اجزای عملکرد گرمک به روش آبیاری قطره ای،” پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، vol. 24، no. 2 (ب)، pp. 145–153، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/196877/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button