مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6,844
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

815
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ارقام مختلف گندم دیم در جذب رطوبت، فسفر و عملکرد

صفحات

 صفحه شروع 155 | صفحه پایان 163

چکیده

 کمبود فسفر یکی از عوامل محدودکننده رشد گیاهان در اغلب خاک ها است که این کمبود از رسوب, تبادل و تغییر شکل فسفر ناشی می شود. بعلاوه کمبود رطوبت از عوامل دیگر در کاهش حلالیت, پخشیدگی فسفر و رشد ریشه بوده که منجر به کاهش جذب فسفر می گردد. لذا به منظور بررسی اختلاف ارقام گندم در میزان جذب رطوبت و فسفر و تولید عملکرد در استفاده از کود فسفره مصرفی در شرایط دیم, آزمایشی با تیمارهای مختلف ارقام گندم (سرداری, سبلان, آذر 2, Ogosta/sefid, Fenkang15/Sefid و (Pvn”A”/Bow”S”//Lira"S"/31 Shahi در پایه بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار و به مدت 3 سال زراعی ازسال 84-1381 در موسسه تحقیقات کشاورزی دیم اجرا شد. تغییرات رطوبت در اعماق مختلف خاک, اختلاف جذب فسفر, عملکرد دانه, کاه کلش, عملکرد بیولوژیکی, شاخص برداشت برای ارقام مختلف مورد بررسی قرار گرفت و نتایج نشان داد که رطوبت در اعماق 10-5 و 20-10 سانتی متری بسته به زمان متغیر و برای ارقام مختلف این میزان رطوبت در اعماق مختلف متفاوت بود. ارقام گندم آذر 2 و سرداری در مقایسه با سایر ارقام گندم بیشترین جذب رطوبت از خاک و فسفر را داشتند و ارقامOgosta  و سبلان با ارقام آذر 2 و سرداری از لحاظ آماری در یک کلاس قرار گرفتند. ارقام آذر 2 و سرداری در مقایسه با رقم Fenkang میزان جذب فسفر بالاتری داشتند. به طور مشابه با جذب رطوبت و فسفر, ارقام گندم آذر 2 و سرداری نسبت به سایر ارقام گندم بیشترین عملکرد دانه را داشتند و همچنین ارقام گندم آذر 2, سرداری, سبلان و Ogosta بالاترین رقم شاخص برداشت را در مقایسه با ارقام دیگر گندم داشتند. این مطالعه نشان می دهد واریته های مختلف گندم در استفاده از رطوبت اعماق مختلف خاک, جذب فسفر و تولید عملکرد در شرایط دیم, توانایی های متفاوتی دارند. ارقام گندم آذر 2, سرداری و Ogosta در مقایسه با سایر ارقام گندم مورد مطالعه در این پژوهش بیشترین قدرت جذب فسفر و تولید عملکرد بالاتری را در شرایط دیم داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ولی زاده، غلامرضا، و سالک زمانی، علی. (1387). مقایسه ارقام مختلف گندم دیم در جذب رطوبت, فسفر و عملکرد. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 22(2)، 155-163. SID. https://sid.ir/paper/158945/fa

    Vancouver: کپی

    ولی زاده غلامرضا، سالک زمانی علی. مقایسه ارقام مختلف گندم دیم در جذب رطوبت, فسفر و عملکرد. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1387؛22(2):155-163. Available from: https://sid.ir/paper/158945/fa

    IEEE: کپی

    غلامرضا ولی زاده، و علی سالک زمانی، “مقایسه ارقام مختلف گندم دیم در جذب رطوبت, فسفر و عملکرد،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 22، no. 2، pp. 155–163، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/158945/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button