مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

513
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

561
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات کودهای آلی، گاوی و اوره برانباشتگی کادمیوم و رشد گیاه خرفه (Portulaca eoleracea)

صفحات

 صفحه شروع 403 | صفحه پایان 415

چکیده

 سبزیجات یکی از مهم ترین منابع ورود کادمیوم به زنجیره غذایی انسان هستند که می تواند تهدیدی جدی برای سلامت انسان باشد. بنابراین, به منظور بررسی اثرات کودهای آلی, شیمیایی و تلفیقی بر تجمع کادمیوم در گیاه خرفه, آزمایشی فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار اجرا شد. تیمارهای کودی شامل دو سطح کود گاوی (60 و 120 میلی گرم نیتروژن در کیلوگرم خاک), دو سطح کود اوره (60 و 120 میلی گرم نیتروژن در کیلوگرم خاک), سه سطح کود تلفیقی (60 + 30, 45+45, 60+30 میلی گرم نیتروژن از منبع کود گاوی و کود اوره), تیمار شاهد (عدم مصرف کود) تحت دو سطح کادمیوم (عدم کاربرد کادمیوم و کاربرد 10 میلی گرم کادمیوم بر کیلوگرم خاک) مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان داد غلظت و تجمع کادمیوم در گیاه با افزایش نیتروژن خصوصاً از منبع کود گاوی کاهش یافت و تیمار 120 میلی گرم نیتروژن از منبع کود گاوی دارای کمترین میزان کادمیوم بود. با افزایش مصرف کودهای اوره, گاوی و تلفیقی, غلظت و جذب نیتروژن افزایش یافت. بیشترین عملکرد در تیمار 120 میلی گرم نیتروژن از منبع کود گاوی حاصل شد و عملکرد تیمار 120 میلی گرم نیتروژن از منبع اوره بدون اختلاف معنی دار با تیمار 90 میلی گرم نیتروژن از منبع تلفیقی (1: 1) در رتبه بعدی قرار گرفت. به طورکلی نتیجه گیری می شود که استفاده از کود گاوی در تولید سبزیجات به دلیل جلوگیری از انتقال کادمیوم به بافت سبزیجات راهکار مؤثری برای حفاظت زنجیره غذایی از آلودگی به کادمیوم است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فلاح، سیف اله، سلطانی نژاد، فتانه، و تدین، محمودرضا. (1395). اثرات کودهای آلی, گاوی و اوره برانباشتگی کادمیوم و رشد گیاه خرفه (Portulaca eoleracea). پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 30(4 الف )، 403-415. SID. https://sid.ir/paper/158970/fa

    Vancouver: کپی

    فلاح سیف اله، سلطانی نژاد فتانه، تدین محمودرضا. اثرات کودهای آلی, گاوی و اوره برانباشتگی کادمیوم و رشد گیاه خرفه (Portulaca eoleracea). پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1395؛30(4 الف ):403-415. Available from: https://sid.ir/paper/158970/fa

    IEEE: کپی

    سیف اله فلاح، فتانه سلطانی نژاد، و محمودرضا تدین، “اثرات کودهای آلی, گاوی و اوره برانباشتگی کادمیوم و رشد گیاه خرفه (Portulaca eoleracea)،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 30، no. 4 الف ، pp. 403–415، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/158970/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button