مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

910
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

673
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر غلظت های مختلف نیتروژن، فسفر و پتاسیم بر برخی ویژگی های کمی و کیفی توت فرنگی در کشت هیدروپونیک

صفحات

 صفحه شروع 391 | صفحه پایان 402

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر غلظت نیتروژن, پتاسیم و فسفر بر عملکرد و شاخص های رشد توت فرنگی رقم سلوا در شرایط کشت هیدروپونیک, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار اجرا شد. محیط کشت به کار رفته در این مطالعه مخلوط کوکوپیت و پرلیت به ترتیب به نسبت 70% و 30 درصد بود. تیمارها شامل عناصر پر نیاز نیتروژن در سه سطح 100, 130 و 160 میلی گرم در لیتر از منبع نیترات آمونیوم, فسفر در سه سطح 50, 75 و 100 میلی گرم در لیتر از منبع پتاسیم دی هیدروژن فسفات و پتاسیم در سه سطح 190, 160 و 220 میلی گرم در لیتر از منبع سولفات پتاسیم بودند. نمونه برداری در پایان دوره میوه دهی انجام شد و وزن تر و خشک اندام هوایی, سطح برگ, وزن میوه, اسید قابل تیتر, مواد جامد محلول, عملکرد و تعداد میوه در بوته ثبت گردید. نتایج آنالیز واریانس نشان داد که سطوح مختلف نیتروژن, فسفر و پتاسیم تأثیر معنی داری بر عملکرد و شاخص های رشد توت فرنگی داشتند. تیمار N160P100K190 بیشترین وزن تر و خشک اندام هوایی و سطح برگ را تولید کرد و تیمارهای N130P100K160 و N100P75K220 بیشترین عملکرد را به ترتیب با میانگین 27/799 و 77/77 گرم در بوته حاصل کردند و اختلاف معنی داری با یکدیگر نداشتند. تیمارهای N130P50K220, N130P75K190 و N130P100K160 به ترتیب با میانگین 3/10, 38/9 و 65/77 گرم بیشترین وزن میوه را تولید کردند. میزان اسیدیته قابل تیتر و درصد مواد جامد محلول با افزایش سطوح تیمارهای مورد مطالعه افزایش یافت. به طور کلی تیمار N130P100K160 به دلیل تولید توت-فرنگی با صفات کمی و کیفی مطلوب و نیز به دلیل پایین تر بودن سطح عناصر غذایی که منجر به ایجاد شوری کمتری در محیط کشت می شود, مناسب تر از سایر غلظت ها ارزیابی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مشایخی، پریسا، و تاتاری، مریم. (1395). تأثیر غلظت های مختلف نیتروژن, فسفر و پتاسیم بر برخی ویژگی های کمی و کیفی توت فرنگی در کشت هیدروپونیک. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 30(4 الف )، 391-402. SID. https://sid.ir/paper/158972/fa

    Vancouver: کپی

    مشایخی پریسا، تاتاری مریم. تأثیر غلظت های مختلف نیتروژن, فسفر و پتاسیم بر برخی ویژگی های کمی و کیفی توت فرنگی در کشت هیدروپونیک. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1395؛30(4 الف ):391-402. Available from: https://sid.ir/paper/158972/fa

    IEEE: کپی

    پریسا مشایخی، و مریم تاتاری، “تأثیر غلظت های مختلف نیتروژن, فسفر و پتاسیم بر برخی ویژگی های کمی و کیفی توت فرنگی در کشت هیدروپونیک،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 30، no. 4 الف ، pp. 391–402، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/158972/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button