Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,296
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

524
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر قارچهای میکوریز آربوسکولار بر عملکرد و جذب عناصر غذایی در گوجه فرنگی تحت شوری حاصل از NaCl و مخلوط املاح

صفحات

 صفحه شروع 94 | صفحه پایان 105

چکیده

 اثر قارچهای میکوریز روی تغذیه گیاهان و افزایش عملکرد در شرایط شور بخوبی شناخته نشده است. در این پژوهش, اثر شوری حاصل از کلرید سدیم و مخلوط املاح بر عملکرد و جذب عناصر غذایی در گوجه فرنگی رقم اسپکتروم 882 در همزیستی با دو گونه از قارچهای میکوریز آربوسکولار مورد بررسی قرار گرفت. طرح آزمایشی به صورت فاکتوریل با دو فاکتور, قارچ در سه سطح M0  (بدون قارچ), Mi (Glomus interaradices) و (Glomus mosseae) Mm و فاکتور شوری شامل هشت سطح با دو نوع ترکیب شوری, چهار سطح شوری مخلوط املاح (S1 تا S4) شامل نمکهای NaCl , CaCl2, MgSO4 وNa2SO4  به ترتیب با نسبت (W.V) 20:43:38:1 و چهار سطح شوری کلرید سدیم (S5 تا S8) در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی اجرا شد. در هر نوع ترکیب, سطوح شوری به ترتیب شامل 1.2, 4, 6.5 و 8 دسی زیمنس بر متر بودند. تلقیح گیاهان با دو گونه قارچی در خزانه صورت گرفت و بعد از حدود یک ماه, گیاهان تلقیح شده به گلدانهای حاوی چهار کیلوگرم ماسه استریل منتقل شده و بعد از استقرار کامل گیاهچه ها تیمارهای شوری به تدریج آغاز شدند. نتایج تجزیه آمارهای افزایش معنی دار در وزن خشک بخش هوایی, ریشه, مقدار فسفر و پتاسیم و نسبت K.Na در بخش هوایی را در گیاهان تلقیح شده با Mi در مقایسه با گیاهان شاهد بدون میکوریز یا تلقیح شده با قارچ Mm نشان داد(P<0.05)  هر چند بین دو گونه قارچی از نظر عملکرد اختلاف معنی دار وجود نداشت ولی این دو گونه قارچی Mi و Mm عملکرد را به ترتیب حدود%16 و%10  نسبت به شاهد افزایش دادند. اثر سطوح شوری برای تمام صفحات اندازه گیری شده غیر از غلظت منیزیم ریشه معنی دار شد(P<0.001) . نسبت K/Na در بخش هوایی و نسبت Ca/Na در ریشه و بخش هوایی در سطوح متناظر, در شوری مخلوط املاح نسبت به کلرید سدیم افزایش معنی دار داشتند(P<0.05) .

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    برین، محسن، علی اصغرزاده، ناصر، و صمدی، عباس. (1385). اثر قارچهای میکوریز آربوسکولار بر عملکرد و جذب عناصر غذایی در گوجه فرنگی تحت شوری حاصل از NaCl و مخلوط املاح. علوم خاک و آب، 20(1)، 94-105. SID. https://sid.ir/paper/15929/fa

    Vancouver: کپی

    برین محسن، علی اصغرزاده ناصر، صمدی عباس. اثر قارچهای میکوریز آربوسکولار بر عملکرد و جذب عناصر غذایی در گوجه فرنگی تحت شوری حاصل از NaCl و مخلوط املاح. علوم خاک و آب[Internet]. 1385؛20(1):94-105. Available from: https://sid.ir/paper/15929/fa

    IEEE: کپی

    محسن برین، ناصر علی اصغرزاده، و عباس صمدی، “اثر قارچهای میکوریز آربوسکولار بر عملکرد و جذب عناصر غذایی در گوجه فرنگی تحت شوری حاصل از NaCl و مخلوط املاح،” علوم خاک و آب، vol. 20، no. 1، pp. 94–105، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15929/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا