Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

919
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی برخی عوامل محدود کننده تشکیل گره بر ریشه یونجه در بعضی از نقاط استان اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 110

چکیده

 موفقیت ریزوبیوم در هر یک از مراحل همزیستی, بستگی به توان تحمل انواع تنش های محیطی و سازگاری با شرایط محیطی دارد. پژوهش حاضر به منظور بررسی برخی عوامل محدود کننده گره بندی ریشه یونجه در تعدادی از مزارع یونجه استان اصفهان به مورد اجرا گذاشته شد. بعضی خصوصیات خاک مثل وزن مخصوص ظاهری, بافت خاک, pH, EC, درصد کربن آلی, مقادیر ازت کل, فسفر و پتاسیم اندازه گیری شد. شمارش ریزوبیوم های خاک هر منطقه به روش MPN و از طریقه آلوده کردن گیاه انجام گردید. بر اساس ضرایب همبستگی ساده بدست آمده بین خصوصیات مختلف خاک و درجه گره بندی و جمعیت ریزوبیومها, پارامترهایی مثل جرم مخصوص ظاهری خاک و میزان فسفر و پتاسیم خاک, همبستگی مثبت و اثرات معنی دارتری از خود نشان دادند. بر اساس آنالیز رگرسیون, میزان پتاسیم و فسفر خاک در سطح یک درصد و مقدار جرم مخصوص ظاهری خاک در سطح پنج درصد با درجه گره بندی ریشه و جمعیت ریزوبیومها معنی دار می باشد. از طرفی دیگر عواملی همچون عدم آشنایی کشاورزان, با پدیده همزیستی لگوم - ریزوبیوم, شرایط نامساعد آب و هوایی بعضی مناطق, نامناسب بودن خصوصیات فیزیکی, شیمیایی و بیولوژیک خاک ها, عدم مدیریت صحیح مزارع یونجه در مراحل کاشت, داشت و برداشت, عدم توجه به اصول تغذیه گیاه یونجه, عدم رعایت زمان مناسب برداشت و همچنین تعداد چین زیاد, چرانیدن دام روی مزارع یونجه و عدم وجود باکتری های موثر در خاک, از مهمترین عوامل محدود کننده گره بندی ریشه یونجه بوده اند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یحیی آبادی، مجتبی، و خاوازی، کاظم. (1386). بررسی برخی عوامل محدود کننده تشکیل گره بر ریشه یونجه در بعضی از نقاط استان اصفهان . علوم خاک و آب، 21(1)، 101-110. SID. https://sid.ir/paper/16009/fa

    Vancouver: کپی

    یحیی آبادی مجتبی، خاوازی کاظم. بررسی برخی عوامل محدود کننده تشکیل گره بر ریشه یونجه در بعضی از نقاط استان اصفهان . علوم خاک و آب[Internet]. 1386؛21(1):101-110. Available from: https://sid.ir/paper/16009/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی یحیی آبادی، و کاظم خاوازی، “بررسی برخی عوامل محدود کننده تشکیل گره بر ریشه یونجه در بعضی از نقاط استان اصفهان ،” علوم خاک و آب، vol. 21، no. 1، pp. 101–110، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/16009/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا