کمبود روی که عمدتا به صورت لکه های برگی کلروزه در برگهای جوان بروز می نماید به عنوان یکی از نارسایی های مهم تغذیه ای در درختان مرکبات می باشد و به شدت عملکرد و کیفیت محصول آنها را تحت تاثیر قرار می دهد. این آزمایش در استان مازندران (شهرستان تنکابن ایستگاه تحقیقات باغبانی کترا) به منظور بررسی اثر مقدار و روش مصرف سولفات روی در رفع کمبود روی، عملکرد، برخی خصوصیات کیفی میوه و غلظت عناصر غذایی موجود در برگ و میوه نارنگی انشو انجام گرفت. طرح آزمایشی بصورت بلوک های کامل تصادفی با 10 تیمار و چهار تکرار بود. هر درخت بعنوان یک تیمار آزمایشی و تعداد کل درختان 40 اصله بود. تیمارهای این تحقیق شامل: T.- شاهد (بدون کود دهی سولفات روی) T1- 50 گرم روی خالص به ازای هر درخت بصورت پخش سطحی T2- 100 گرم روی خالص به ازای هر درخت بصورت پخش سطحی T3- 200 گرم روی خالص به ازای هر درخت بصورت پخش سطحی T4- 50 گرم روی خالص به ازای هر درخت بصورت نواری T5- 100 گرم روی خالص به ازای هر درخت بصورت نواری T6- 200 گرم روی خالص به ازای هر درخت بصورت نواری T7- محلول پاشی با غلظت 4 در هزار سولفات روی T8- محلول پاشی با غلظت 3 در هزار سولفات روی T9- محلول پاشی با غلظت 4 در هزار سولفات روی بود. تجزیه واریانس داده ها با آزمون F و میانگین صفات با آزمون دانکن مقایسه شدند. نتایج آزمایش با درختان نارنگی انشو نشان داد که مصرف سولفات روی در کلیه تیمارها عملکرد میوه (a=0.05) و همچنین غلظت روی برگ (a=0.01) را بطور معنی داری نسبت به شاهد افزایش داد و بیشترین عملکرد و غلظت روی برگ از تیمار T9 حاصل گردید. همچنین اثر مقدار و روش مصرف سولفات روی بر وزن متوسط میوه (a=0.05) معنی دار بود و بیشترین وزن متوسط میوه از تیمار محلول پاشی با غلظت 4 در هزار سولفات روی بدست آمد که تقریبا 23 درصد بیشتر از شاهد بود. مصرف تیمارهای مختلف سولفات روی تاثیر معنی داری بر میزان عصاره میوه، میزان مواد جامد محلول و اسیدیته عصاره میوه نداشت. اثر تیمارهای مختلف مصرف سولفات روی بر قطر پوست، وزن تازه پوست و نسبت وزن تازه پوست به قطر پوست نشان داد که بیشترین قطر پوست از تیمار T5 بدست آمد که تقریبا 17 درصد نسبت به شاهد افزایش داشت. بیشترین وزن تازه و همچنین بیشترین نسبت وزن تازه پوست به قطر پوست از تیمار T9 بدست آمد. اثر روش مصرف روی بر عملکرد میوه (a=0.01) و همچنین غلظت روی برگ (a=0.01) معنی دار بود و بیشترین عملکرد و غلظت روی از محلول پاشی حاصل شد. نتایج اثر سولفات روی بر خاصیت انبارداری نارنگی انشو نشان داد کمترین درصد کاهش وزن در طول دوره انبارداری مربوط به تیمار T9 بود و بیشترین درصد کاهش وزن به ترتیب از تیمارهای T5، T. (شاهد) بدست آمد.