مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,185
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

714
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه برخی از شاخص های فیزیولوژیک زوفا (Hyssopus officinalis) در مرحله رویشی تحت تاثیر تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 94

کلیدواژه

زوفا (Hyssopus officinalis)Q2

چکیده

 شوری از مهم ترین تنش های غیرزیستی است و مقدار بالای سدیم برای اغلب گونه های گیاهی سمی است و رشد و بازده گیاه را تحت تاثیر قرار می دهد. صدها سال است که از گیاه زوفا (Hyssopus officinalis L.) به عنوان گیاه دارویی در پزشکی استفاده می شود. هر چند زوفا گیاه دارویی با ارزش است و به طور وسیع در دنیا کشت می شود, اما درباره پاسخ این گیاه به تنش شوری اطلاعاتی در دسترس نیست. از آنجا که دوره رویشی رشد از مراحل بسیار حساس در زندگی گیاه است, تاثیر تنش شوری در این مرحله بررسی شد. بدین منظور, این آزمایش در طرح کاملا تصادفی در شش سطح هدایت الکتریکی (شاهد, 2, 4, 6, 8 و 10 دسی زیمنس بر متر) طراحی شد. شوری اعمال شده با آب شور طبیعی (حوض سلطان) تامین شد. با افزایش غلظت شوری مقدار پروتئین, کاروتنوئید, قندهای احیا و الیگوساکاریدی, مالون دی آلدهید و آب اکسیژنه افزایش معنی داری یافت و مقدار کلروفیل کل, کلروفیل های a و b, قند کل و پلی ساکاریدها به طور معنی داری کاهش یافت. به نظر می رسدکه افزایش مقدار پروتئین, کاروتنوئیدها و قندها از عوامل موثر در مقاومت به شوری در زوفا هستند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جهان تیغ، ام البنین، نجفی، فرزانه، نقدی بادی، حسنعلی، خاوری نژاد، رمضانعلی، و سنجریان، فروغ. (1395). مطالعه برخی از شاخص های فیزیولوژیک زوفا (Hyssopus officinalis) در مرحله رویشی تحت تاثیر تنش شوری. زیست شناسی گیاهی، 8(27)، 81-94. SID. https://sid.ir/paper/160140/fa

    Vancouver: کپی

    جهان تیغ ام البنین، نجفی فرزانه، نقدی بادی حسنعلی، خاوری نژاد رمضانعلی، سنجریان فروغ. مطالعه برخی از شاخص های فیزیولوژیک زوفا (Hyssopus officinalis) در مرحله رویشی تحت تاثیر تنش شوری. زیست شناسی گیاهی[Internet]. 1395؛8(27):81-94. Available from: https://sid.ir/paper/160140/fa

    IEEE: کپی

    ام البنین جهان تیغ، فرزانه نجفی، حسنعلی نقدی بادی، رمضانعلی خاوری نژاد، و فروغ سنجریان، “مطالعه برخی از شاخص های فیزیولوژیک زوفا (Hyssopus officinalis) در مرحله رویشی تحت تاثیر تنش شوری،” زیست شناسی گیاهی، vol. 8، no. 27، pp. 81–94، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/160140/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button