مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6,656
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مقدار و روش مصرف سولفات روی بر عملکرد و کیفیت نارنگی انشو

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 14

چکیده

 کمبود روی که عمدتا به صورت لکه های برگی کلروزه در برگهای جوان بروز می نماید به عنوان یکی از نارسایی های مهم تغذیه ای در درختان مرکبات می باشد و به شدت عملکرد و کیفیت محصول آنها را تحت تاثیر قرار می دهد. این آزمایش در استان مازندران (شهرستان تنکابن ایستگاه تحقیقات باغبانی کترا) به منظور بررسی اثر مقدار و روش مصرف سولفات روی در رفع کمبود روی, عملکرد, برخی خصوصیات کیفی میوه و غلظت عناصر غذایی موجود در برگ و میوه نارنگی انشو انجام گرفت. طرح آزمایشی بصورت بلوک های کامل تصادفی با 10 تیمار و چهار تکرار بود. هر درخت بعنوان یک تیمار آزمایشی و تعداد کل درختان 40 اصله بود. تیمارهای این تحقیق شامل: T.- شاهد (بدون کود دهی سولفات روی) T1- 50 گرم روی خالص به ازای هر درخت بصورت پخش سطحی T2- 100 گرم روی خالص به ازای هر درخت بصورت پخش سطحی T3- 200 گرم روی خالص به ازای هر درخت بصورت پخش سطحی T4- 50 گرم روی خالص به ازای هر درخت بصورت نواری T5- 100 گرم روی خالص به ازای هر درخت بصورت نواری T6- 200 گرم روی خالص به ازای هر درخت بصورت نواری T7- محلول پاشی با غلظت 4 در هزار سولفات روی T8- محلول پاشی با غلظت 3 در هزار سولفات روی T9- محلول پاشی با غلظت 4 در هزار سولفات روی بود. تجزیه واریانس داده ها با آزمون F و میانگین صفات با آزمون دانکن مقایسه شدند. نتایج آزمایش با درختان نارنگی انشو نشان داد که مصرف سولفات روی در کلیه تیمارها عملکرد میوه (a=0.05) و همچنین غلظت روی برگ (a=0.01) را بطور معنی داری نسبت به شاهد افزایش داد و بیشترین عملکرد و غلظت روی برگ از تیمار T9 حاصل گردید. همچنین اثر مقدار و روش مصرف سولفات روی بر وزن متوسط میوه (a=0.05) معنی دار بود و بیشترین وزن متوسط میوه از تیمار محلول پاشی با غلظت 4 در هزار سولفات روی بدست آمد که تقریبا 23 درصد بیشتر از شاهد بود. مصرف تیمارهای مختلف سولفات روی تاثیر معنی داری بر میزان عصاره میوه, میزان مواد جامد محلول و اسیدیته عصاره میوه نداشت. اثر تیمارهای مختلف مصرف سولفات روی بر قطر پوست, وزن تازه پوست و نسبت وزن تازه پوست به قطر پوست نشان داد که بیشترین قطر پوست از تیمار T5 بدست آمد که تقریبا 17 درصد نسبت به شاهد افزایش داشت. بیشترین وزن تازه و همچنین بیشترین نسبت وزن تازه پوست به قطر پوست از تیمار T9 بدست آمد. اثر روش مصرف روی بر عملکرد میوه (a=0.01) و همچنین غلظت روی برگ (a=0.01) معنی دار بود و بیشترین عملکرد و غلظت روی از محلول پاشی حاصل شد. نتایج اثر سولفات روی بر خاصیت انبارداری نارنگی انشو نشان داد کمترین درصد کاهش وزن در طول دوره انبارداری مربوط به تیمار T9 بود و بیشترین درصد کاهش وزن به ترتیب از تیمارهای T5, T. (شاهد) بدست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    اسدی کنگرشاهی، علی، اخلاقی امیری، نگین، ملکوتی، محمدجعفر، و مرادی، بیژن. (1386). تاثیر مقدار و روش مصرف سولفات روی بر عملکرد و کیفیت نارنگی انشو . علوم خاک و آب، 21(1)، 1-14. SID. https://sid.ir/paper/16017/fa

    Vancouver: کپی

    اسدی کنگرشاهی علی، اخلاقی امیری نگین، ملکوتی محمدجعفر، مرادی بیژن. تاثیر مقدار و روش مصرف سولفات روی بر عملکرد و کیفیت نارنگی انشو . علوم خاک و آب[Internet]. 1386؛21(1):1-14. Available from: https://sid.ir/paper/16017/fa

    IEEE: کپی

    علی اسدی کنگرشاهی، نگین اخلاقی امیری، محمدجعفر ملکوتی، و بیژن مرادی، “تاثیر مقدار و روش مصرف سولفات روی بر عملکرد و کیفیت نارنگی انشو ،” علوم خاک و آب، vol. 21، no. 1، pp. 1–14، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/16017/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button