مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

919
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

550
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات متقابل لیزین و ال کارنتین بر فاکتورهای رشد و برخی از پارامترهای کیفی خون در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 88

چکیده

 به منظور بررسی اثرات متقابل لیزین و ال کارنتین (تارترات) بر رشد و برخی پارامترهای کیفی خون در بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان, آزمایشی با 900 قطعه بچه ماهی با میانگین وزنی 50 گرم به مدت 2 ماه انجام گرفت. بچه ماهیان آزمایشی در یک طرح کاملا تصادفی به 30 گروه 30 قطعه ای در 10 تیمار و 3 تکرار تقسیم شدند. تیمارهای آزمایشی شامل؛ (لیزین 0.5 و ال کارنتین 0.5), (لیزین 1 و ال کارنتین 1), (لیزین 1 و ال کارنتین 1.5), (لیزین 0.5 و ال کارنتین 1.5), (لیزین 1.5 و ال کارنتین 0.5), (لیزین 0.5 و ال کارنتین 1), (لیزین 1 و ال کارنتین 0.5), (لیزین 1.5 و ال کارنتین 1), (لیزین 1.5 و ال کارنتین 1.5) و (لیزین 0 و ال کارنتین 0) گرم در کیلوگرم جیره بود. نتایج نشان داد که میزان درصد بقا, افزایش وزن و شاخص رشد ویژه در سطح (لیزین 0.5 و ال کارنتین 1) گرم در یک کیلوگرم جیره افزایش معنی داری یافت. به طور مشابه ضریب تبدیل غذایی نیز در اثر مصرف (لیزین 0.5 و ال کارنتین 1) گرم در کیلوگرم جیره, در مقایسه با جیره شاهد بهبود نشان داد. همچنین در بررسی پارامترهای کیفی خون, گلوکز, کلسترول, کراتینین و آلبومین کاهش معنی داری یافت, در حالی که میزان توتال پروتئین خون تحت تاثیر این ترکیب نسبت به گروه شاهد افزایش معنی داری داشته است. بر اساس پژوهش صورت گرفته ترکیب لیزین و ال کارنتین تارترات به خصوص در سطح لیزین 0.5 و ال کارنتین 1 گرم در کیلوگرم جیره غذایی توانسته است ضمن افزایش میزان رشد و درصد بقا, ضریب تبدیل غذایی را کاهش دهد, ضمن این که این ترکیب و سطح بیان شده موجب بهبود پارامترهای کیفی خون در بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان را فراهم آورده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    اوانی، عابد، توکل، ساره، فغانی لنگرودی، حمید، و نوروزی، مهرنوش. (1392). اثرات متقابل لیزین و ال کارنتین بر فاکتورهای رشد و برخی از پارامترهای کیفی خون در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، 7(1 (پیاپی 25))، 81-88. SID. https://sid.ir/paper/161565/fa

    Vancouver: کپی

    اوانی عابد، توکل ساره، فغانی لنگرودی حمید، نوروزی مهرنوش. اثرات متقابل لیزین و ال کارنتین بر فاکتورهای رشد و برخی از پارامترهای کیفی خون در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)[Internet]. 1392؛7(1 (پیاپی 25)):81-88. Available from: https://sid.ir/paper/161565/fa

    IEEE: کپی

    عابد اوانی، ساره توکل، حمید فغانی لنگرودی، و مهرنوش نوروزی، “اثرات متقابل لیزین و ال کارنتین بر فاکتورهای رشد و برخی از پارامترهای کیفی خون در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، vol. 7، no. 1 (پیاپی 25)، pp. 81–88، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161565/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا