مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,513
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مکمل ال کارنیتین بر فراسنجه های خونی و رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 115

چکیده

 به منظور بررسی اثر ال کارنیتین بر رشد و برخی فراسنجه های (پارامترهای) خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان پرواری, آزمایشی با 144 قطعه ماهی با میانگین وزنی 130±5 گرم به مدت 8 هفته انجام گرفت. ماهی های آزمایشی در یک طرح کاملا تصادفی به 9 گروه 16 قطعه ای در 3 تیمار و سه تکرار تقسیم شدند. تیمارهای آزمایشی شامل سه سطح صفر, 1 و 2 گرم مکمل ال کارنیتین در کیلوگرم جیره بود. نتایج نشان داد که میزان رشد ویژه, وزن کل بدن, افزایش وزن و نسبت بازده پروتئین در سطح یک گرم ال کارنیتین در کیلوگرم جیره افزایش معنی دار یافت (P<0.05). به طور مشابه ضریب تبدیل غذایی نیز در اثر مصرف ال کارنیتین در سطح یک گرم, در مقایسه با جیره شاهد بهبود نشان داد. در همین سطح از ال کارنیتین جیره, میزان پروتئین خام گوشت فیله ماهی افزایش معنی دار (P<0.05) و چربی خام آن کاهش معنی داری (P<0.01) در مقایسه با جیره شاهد نشان داد. کلسترول, پروتئین تام, گلوبولین و آلبومین سرم خون نیز در پایان آزمایش تحت تاثیر ال کارنیتین جیره افزایش معنی دار یافت (P<0.05) در حالی که میزان گلوکز خون تحت تاثیر ال کارنیتین قرار نگرفت. مکمل ال کارنیتین سبب کاهش شاخص چربی محوطه شکمی و افزایش شاخص کبدی شد. در مجموع نتایج این تحقیق نشان داد که افزودن یک گرم ال کارنیتین به هر کیلوگرم از جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان سبب بهبود بازده و عملکرد ماهی در دوره رشد می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جلالی حاجی آبادی، سیدمحمدعلی، صادقی، علی اصغر، محبوبی صوفیانی، نصراله، چمنی، محمد، و ریاضی، غلامحسین. (1388). اثر مکمل ال کارنیتین بر فراسنجه های خونی و رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 13(47 (الف))، 105-115. SID. https://sid.ir/paper/453148/fa

    Vancouver: کپی

    جلالی حاجی آبادی سیدمحمدعلی، صادقی علی اصغر، محبوبی صوفیانی نصراله، چمنی محمد، ریاضی غلامحسین. اثر مکمل ال کارنیتین بر فراسنجه های خونی و رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1388؛13(47 (الف)):105-115. Available from: https://sid.ir/paper/453148/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمدعلی جلالی حاجی آبادی، علی اصغر صادقی، نصراله محبوبی صوفیانی، محمد چمنی، و غلامحسین ریاضی، “اثر مکمل ال کارنیتین بر فراسنجه های خونی و رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 13، no. 47 (الف)، pp. 105–115، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/453148/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button