مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,022
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

616
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تاخیر در یخ گذاری بر روی تغییرات حسی و ریز ساختارهای بافتی عضله میگوی موزی (Penaeus merguiensis) طی نگهداری

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 34

کلیدواژه

میگوی موزی (Panaeus merguiensis)Q2

چکیده

 در این مطالعه تاثیر تاخیر در یخ گذاری بر روی کیفیت میگوی موزی (Panaeus merguiensis) مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور دو تیمار میگو, بلافاصله پس از صید (الف) و دو ساعت پس از صید (ب) انتخاب و به صورت یک لایه یخ و یک لایه میگو یخ گذاری شد. تغییرات حسی و ریز ساختارهای بافتی عضله در فاصله زمانی بیست روز مورد بررسی قرار گرفتند. جهت ارزیابی کیفی از شاخص های حسی, میکروبی و شیمیایی در طی دوره نگهداری استفاده می شود. یکی از شاخص های مهم و جدید در ارزیابی فساد بررسی تغییرات بافت شناسی ماهی و میگو طی نگهداری می باشد. نتایج بافت شناسی بیانگر افزایش فضای بین سلولی و چروکیدگی فیبرها همزمان با افزایش دوره نگهداری بود پس از 8 روز نگهداری, تمایز فیبرهای ماهیچه ای در نمونه های با تاخیر یخ گذاری شده مشکل بود, در حالی که عدم تمایز در میوفیبریل های نمونه های بلافاصله, پس از روز 12 نگهداری دیده شد. هم چنین نتایج ارزیابی حسی نشان داد که 2 ساعت تاخیر در یخ گذاری منجر به کاهش 4 روزه مدت ماندگاری میگو در مقایسه با یخ گذاری بلافاصله می شود. میزان رطوبت, پروتئین, چربی و خاکستر برای تیمار (الف) به ترتیب از 74.76, 21.35, 1.45 و 1.66 در روز اول به 81.33, 15.6, 1.33 و 0.81 در روز آخر نگهداری و برای تیمار (ب) به ترتیب از 74.94, 21.72, 1.36 و 1.91 در روز اول به 81.62, 15.26, 1.09 و 0.82 در روز آخر نگهداری رسید. این در حالی بود که بین میزان رطوبت, پروتئین و خاکستر در هر دو تیمار در روز اول و آخر نگهداری اختلاف معنی داری در سطح 5 درصد مشاهده شد (P<0.05) ولی بین میزان چربی اختلاف معنی داری در سطح 5 درصد مشاهده نشد (P>0.05) . از نتایج بدست آمده می توان اذعان نمود که تاخیر زمانی در سردسازی میگو باعث کاهش کیفی آن می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نادری، مجتبی، شریفیان، سلیم، آفتابسوار، یوسف، ملکوتی، محسن، کمالی، عیسی، و زارع، پرویز. (1391). تاثیر تاخیر در یخ گذاری بر روی تغییرات حسی و ریز ساختارهای بافتی عضله میگوی موزی (Penaeus merguiensis) طی نگهداری. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، 6(3 (پیاپی 23))، 23-34. SID. https://sid.ir/paper/161588/fa

    Vancouver: کپی

    نادری مجتبی، شریفیان سلیم، آفتابسوار یوسف، ملکوتی محسن، کمالی عیسی، زارع پرویز. تاثیر تاخیر در یخ گذاری بر روی تغییرات حسی و ریز ساختارهای بافتی عضله میگوی موزی (Penaeus merguiensis) طی نگهداری. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)[Internet]. 1391؛6(3 (پیاپی 23)):23-34. Available from: https://sid.ir/paper/161588/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی نادری، سلیم شریفیان، یوسف آفتابسوار، محسن ملکوتی، عیسی کمالی، و پرویز زارع، “تاثیر تاخیر در یخ گذاری بر روی تغییرات حسی و ریز ساختارهای بافتی عضله میگوی موزی (Penaeus merguiensis) طی نگهداری،” فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، vol. 6، no. 3 (پیاپی 23)، pp. 23–34، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161588/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button