مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

934
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

500
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین شیوع استافیلوکوکوزیس و میکروکوکوزیس در مزارع منتخب تکثیر و پرورش قزل آلای رنگین کمان استان مازندران

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 114

چکیده

 هدف از این تحقیق تعیین شیوع استافیلوکوکوزیس و میکروکوکوزیس و نیز شناسایی گونه های باکتریایی عامل این بیماری ها در مزارع منتخب تکثیر و پرورش ماهی قزل آ لای رنگین کمان استان مازندران است. امروزه ماهی قزل آلای رنگین کمان به عنوان ماهی شماره یک اکثر کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان سردآبی در بیشتر نقاط جهان محسوب می شود. بیماری های باکتریایی مانند استرپتوکوکوزیس, استافیلوکوکوزیس و میکروکوکوزیس که توسط گونه های مختلفی از باکتری های کوکسی شکل گرم مثبت ایجاد می شوند, سبب ایجاد تلفات در ماهیان مختلف, بخصوص گونه های پرورشی می گردند. طی این تحقیق از 12 مزرعه پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان نمونه برداری به عمل آمد و از هر مزرعه تعداد 10 عدد ماهی دارای علایم ظاهری بیماری مانند: بی حالی, تیرگی پوست, بیرون زدگی چشم و خونریزی در چشم و پایه باله ا انتخاب گردید. باکتریهای کوکسی شکل گرم مثبت از بافت های کلیه, کبد و طحال جداسازی و در محیط کشت Blood agar یا TSA agar کشت داده شدند. تشخیص باکتری بوسیله رنگ آمیزی و انجام تست های تفریقی بیوشیمیایی صورت گرفت. گونه های جداسازی شده به عنوان عامل استافیلوکوکوزیس شامل Staphylococcus epidermidis Staphylococcus warneri, Staphylococcus chromogens و Staphylococcus cohnii بودند که در فصول بهار و تابستان شناسایی گردیدند. گونه Micrococcus luteus نیز به عنوان عامل میکروکوکوزیس در فصول پاییز, بهار و تابستان از برخی مزارع جداسازی گردید. نتایج نشان می دهد که 44 درصد نمونه های بیمار, مبتلا به استافیلوکوکوزیس و 22.22 درصد مبتلا به میکروکوکوزیس بوده اند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    موسوی، سیده سمانه، خارا، حسین، سعیدی، علی اصغر، قیاسی، مریم، و زاهدی، آذین. (1389). تعیین شیوع استافیلوکوکوزیس و میکروکوکوزیس در مزارع منتخب تکثیر و پرورش قزل آلای رنگین کمان استان مازندران. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، 4(1)، 109-114. SID. https://sid.ir/paper/161604/fa

    Vancouver: کپی

    موسوی سیده سمانه، خارا حسین، سعیدی علی اصغر، قیاسی مریم، زاهدی آذین. تعیین شیوع استافیلوکوکوزیس و میکروکوکوزیس در مزارع منتخب تکثیر و پرورش قزل آلای رنگین کمان استان مازندران. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)[Internet]. 1389؛4(1):109-114. Available from: https://sid.ir/paper/161604/fa

    IEEE: کپی

    سیده سمانه موسوی، حسین خارا، علی اصغر سعیدی، مریم قیاسی، و آذین زاهدی، “تعیین شیوع استافیلوکوکوزیس و میکروکوکوزیس در مزارع منتخب تکثیر و پرورش قزل آلای رنگین کمان استان مازندران،” فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، vol. 4، no. 1، pp. 109–114، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161604/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button