مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,094
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

743
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کاربرد آرتمیا ارومیانا بالغ غنی شده با اسید چرب غیر اشباع بلند زنجیره و اسید اسکوربیک بر زاد آوری ماهی سورم (Cichlasoma severum)

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 22

کلیدواژه

ماهی سورم (Cichlasoma severum)Q3

چکیده

 این تحقیق با هدف تاثیر آرتمیا ارومیانای غنی شده بر فاکتورهای هم آوری, درصد لقاح, درصد تفریخ, درصد بازماندگی لارو و فاصله بین تخم ریزی های متوالی و مدت زمان کل برای انجام هشت تخم ریزی, روی ماهی سورم (Cichlasoma severum) انجام شد. آزمایش با 5 گروه غذایی شامل: غذای کنسانتره با 40 درصد پروتئین خام (گروه شاهد), غذای کنسانتره + آرتمیای بالغ زنده, آرتمیای بالغ زنده, آرتمیای بالغ زنده غنی شده با اسید چرب غیر اشباع, آرتمیای بالغ زنده غنی شده با اسید چرب غیر اشباع و نیم گرم اسید اسکوربیک؛ و آرتمیای بالغ زنده غنی سازی شده با اسید چرب غیر اشباع یک گرم اسید اسکوربیک و هر تیمار با سه تکرار انجام شد. در این پژوهش 18 جفت مولد ماهی سورم در مخازن شیشه ای با حجم 50 لیتر و در هر مخزن یک جفت ماهی نر و ماده, در دمای 1±28 درجه سانتی گراد, pH بین 7.5 تا 8.3 و سختی کمتر از 170 میلی گرم در لیتر نگهداری شدند. غذادهی چهار بار در روز انجام شد که از ساعت هفت صبح شروع و در ساعت 23 پایان می یافت. بیشترین میزان هم آوری با میانگین 712 تخم, درصد لقاح به میزان 99 درصد, درصد تفریخ 98 درصد و بازماندگی لارو به میزان 98 درصد در تیمار تغذیه شده با غذای آرتمیا زنده غنی شده با اسید چرب و یک گرم ویتامین C (تیمار 6) مشاهده شد که با تیمار شاهد اختلاف معنی داری نشان داد. کمترین مدت زمان برای انجام هشت تخم ریزی با 45 روز و کمترین فاصله بین تخم ریزی های متوالی با میانگین پنج روز نیز در تیمار 6 مشاهده شد که با تیمار شاهد و سایر تیمارها اختلاف معنی داری نشان داد. در نتیجه گیری کلی می توان بیان نمود که استفاده از غذای زنده نسبت به غذای کنسانتره سبب کاهش مدت زمان لازم برای انجام هشت تخم ریزی می شود. به علاوه غنی سازی آرتمیا این زمان را به صورت معنی داری مجددا کاهش می دهد. کاهش مدت زمان لازم برای تخم ریزی های متوالی علاوه بر بهره وری زمانی و اقتصادی برای کارگاه های تکثیر و پرورش باعث استفاده بهینه از عمر مفید هر جفت مولد نیز می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مرادخانی، زینب، متین فر، عباس، سلطانی، مهدی، و موسوی، سیدحامد. (1387). تاثیر کاربرد آرتمیا ارومیانا بالغ غنی شده با اسید چرب غیر اشباع بلند زنجیره و اسید اسکوربیک بر زاد آوری ماهی سورم (Cichlasoma severum). فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، 2(4)، 15-22. SID. https://sid.ir/paper/161757/fa

    Vancouver: کپی

    مرادخانی زینب، متین فر عباس، سلطانی مهدی، موسوی سیدحامد. تاثیر کاربرد آرتمیا ارومیانا بالغ غنی شده با اسید چرب غیر اشباع بلند زنجیره و اسید اسکوربیک بر زاد آوری ماهی سورم (Cichlasoma severum). فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)[Internet]. 1387؛2(4):15-22. Available from: https://sid.ir/paper/161757/fa

    IEEE: کپی

    زینب مرادخانی، عباس متین فر، مهدی سلطانی، و سیدحامد موسوی، “تاثیر کاربرد آرتمیا ارومیانا بالغ غنی شده با اسید چرب غیر اشباع بلند زنجیره و اسید اسکوربیک بر زاد آوری ماهی سورم (Cichlasoma severum)،” فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، vol. 2، no. 4، pp. 15–22، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161757/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button