مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

480
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

537
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

میزان تجمع کادمیوم و سرب در بافت خوراکی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) صید شده از تالاب بین المللی انزلی

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 26

چکیده

 این تحقیق با هدف بررسی مقدار تجمع فلزات سنگین سرب و کادمیوم دربافت خوراکی ماهی کپور تالاب انزلی و مقایسه آن با استانداردهای جهانی FAO و FDA انجام شد. برای اجرای این تحقیق سه تیمار در نظر گرفته شد. تیمارها شامل ماهی کپور صید شده از مناطق غرب, مرکزی و شرق تالاب انزلی بود. نمونه برداری در فصل پائیز سال 1391 انجام شد. میزان تجمع عناصر سنگین با استفاده از روش اسپکتوفتومتری اتمی شعله ای اندازه گیری شد. میانگین غلظت فلز کادمیوم در ماهی کپور تالاب مرکزی 05/0, در تالاب غرب 05/0 و در تالاب شرق 04/0µ g/g وزن خشک بود. مقدار این فلز در نواحی مختلف تالاب با هم تفاوت معنی داری نداشت (05/0P>). میانگین غلظت فلز سرب در ماهی کپور تالاب غرب 39/0, مرکزی 65/0 و شرق 03/1 µ g/g وزن خشک بود. فلز کادمیوم در ایستگاه های غرب, شرق و مرکزی تالاب در مقایسه با هم تفاوت معنی داری نداشتد (05/0P>). مقادیر فلز کادمیوم در ماهی کپور تالاب مرکزی, غرب و شرق و فلز سرب در ماهی کپور تالاب غربی در محدوده مجاز استاندارد های جهانی بود. سرب در ماهی کپور تالاب مرکزی و شرق در مقایسه با FAO افزایش معنی دار نشان نداد (05/0P>). با توجه به نتایج به دست آمده و بهداشت مواد غذایی ماهی کپور صید شده از نواحی شرقی, مرکزی و غربی تالاب انزلی برای مصارف انسانی مناسب بوده و مصرف آن فاقد عوارض جانبی برای انسان است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خانی پور، علی اصغر، سیف زاده، مینا، احمدی، مینا، و زارع گشتی، قربان. (1394). میزان تجمع کادمیوم و سرب در بافت خوراکی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) صید شده از تالاب بین المللی انزلی. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، 9(4 )، 19-26. SID. https://sid.ir/paper/161776/fa

    Vancouver: کپی

    خانی پور علی اصغر، سیف زاده مینا، احمدی مینا، زارع گشتی قربان. میزان تجمع کادمیوم و سرب در بافت خوراکی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) صید شده از تالاب بین المللی انزلی. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)[Internet]. 1394؛9(4 ):19-26. Available from: https://sid.ir/paper/161776/fa

    IEEE: کپی

    علی اصغر خانی پور، مینا سیف زاده، مینا احمدی، و قربان زارع گشتی، “میزان تجمع کادمیوم و سرب در بافت خوراکی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) صید شده از تالاب بین المللی انزلی،” فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، vol. 9، no. 4 ، pp. 19–26، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161776/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button