مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

483
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

507
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر استفاده از سطوح مختلف دانه آناتو (Bixa orellana) در جیره غذایی، بر شاخص های رشد و بقاء میگوی بزرگ آب شیرین (Macrobrachium Rosenbergii)

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 70

کلیدواژه

دانه آناتو (Bixa orellana)Q1
میگوی بزرگ آب شیرین (Macrobrachium Rosenbergii)Q1

چکیده

 تاکنون تلاش های متعددی در راستای افزایش تولید آبزیان از طریق اثرگذاری بر رشد و کاهش تلفات به وسیله افزودنی های مختلف خوراکی صورت گرفته است. این پژوهش به منظور ارزیابی اثر سطوح مختلف پودر دانه گیاه آناتو (Bixa orellana) بر شاخص-های رشد, بقاء و میزان تولید میگوی بزرگ آب شیرین (Macrobrachium Rosenbergii) انجام گرفت. این مطالعه در چهار تیمار و هر تیمار در سه تکرار انجام شد. تیمارهای مختلف شامل: تیمار یک (شاهد) حاوی صفر, تیمار دو حاوی 50 میلی گرم بر کیلوگرم, تیمار سه حاوی 150 میلی گرم بر کیلوگرم و تیمار چهار حاوی 200 میلی گرم بر کیلوگرم آناتو بود. میگوها به طور تصادفی تقسیم و به 12 عدد تانک پلاستیکی 50 لیتری (20 میگو در هر تانک) معرفی شدند. میگوها دو وعده در شبانه روز و به میزان سه درصد وزن بدن در ساعات 9 و 17 به مدت 8 هفته, در آب با میانگین 1± 31 درجه سانتی گراد تغذیه شدند. بر اساس نتایج, تیمارهای دریافت کننده پودر آناتو دارای وزن نهایی, نرخ رشد ویژه و کارایی پروتئین بالاتری نسبت به گروه شاهد بودند (05/0>P). در حالی که ضریب تبدیل غذایی در تیمارهای آزمایشی کاهش یافت (05/0>P). تیمارهای حاوی 150 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم آناتو در شاخص های بهره برداری از پروتئین راندمان بهتری نسبت به تیمار شاهد داشته (05/0>P), همچنین تیمارهای حاوی 150 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم آناتو دارای میزان نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل بهتری نسبت به گروه شاهد و تیمار حاوی 50 میلی گرم بر کیلوگرم آناتو بود و اختلاف معنی داری با سایر تیمارها داشتند (05/0>P). میزان بازماندگی تفاوتی بین تیمارهای آزمایشی و تیمار شاهد نشان نداد. با توجه به نتایج حاضر, استفاده از جیره های حاوی 150 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم آناتو با یکدیگر اختلاف معنی داری را نداشتند اما تیمار چهارم (200 میلی گرم بر کیلوگرم آناتو) به دلیل اثرات مطلوب تر در افزایش میزان رشد, کاهش ضریب تبدیل غذایی و به دنبال آن افزایش میزان تولید نسبت به تیمار سه (150 میلی گرم بر کیلوگرم آناتو) می تواند به عنوان پیشنهاد مناسب تری برای استفاده در جیره های غذایی میگوی بزرگ آب شیرین معرفی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جهانبخشی، عبدالرضا، احمدنیامطلق، حمیدرضا، عرفانی فر، الناز، و صفری، امید. (1396). اثر استفاده از سطوح مختلف دانه آناتو (Bixa orellana) در جیره غذایی, بر شاخص های رشد و بقاء میگوی بزرگ آب شیرین (Macrobrachium Rosenbergii). فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، 11(1 )، 61-70. SID. https://sid.ir/paper/161865/fa

    Vancouver: کپی

    جهانبخشی عبدالرضا، احمدنیامطلق حمیدرضا، عرفانی فر الناز، صفری امید. اثر استفاده از سطوح مختلف دانه آناتو (Bixa orellana) در جیره غذایی, بر شاخص های رشد و بقاء میگوی بزرگ آب شیرین (Macrobrachium Rosenbergii). فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)[Internet]. 1396؛11(1 ):61-70. Available from: https://sid.ir/paper/161865/fa

    IEEE: کپی

    عبدالرضا جهانبخشی، حمیدرضا احمدنیامطلق، الناز عرفانی فر، و امید صفری، “اثر استفاده از سطوح مختلف دانه آناتو (Bixa orellana) در جیره غذایی, بر شاخص های رشد و بقاء میگوی بزرگ آب شیرین (Macrobrachium Rosenbergii)،” فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، vol. 11، no. 1 ، pp. 61–70، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161865/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button