مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

707
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

642
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی آزمایشگاهی اثر ضد قارچی عصاره آویشن و مرزنجوش بر روی قارچ فوزاریوم جداشده از مولدین میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) در مرکز تکثیر دلوار میگو استان بوشهر

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 8

چکیده

 جهت بررسی اثرات ضد قارچی عصاره آویشن و مرزنجوش بر روی قارچ فوزاریوم به طور تصادفی از 30 میگوی مولد مرکز تکثیر دلوار میگو استان بوشهر با میانگین وزن 12/0± 46 گرم نمونه های قارچی از سطح آبشش و پوست آن ها اخذ و بر روی محیط پوتیتو دکسترو آگار کشت و به دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون منتقل گردید. قارچ جنس فوزاریوم بر اساس کلید شناسایی Pé rez-Farfante و Kensley, 1997 قارچ جنس فوزاریوم تشخیص داده شده و سپس در محیط تریپتون سوی براث کشت مجدد انجام شد. عصاره گیری به روش غوطه وری در متانول 96 درصد انجام شد. اثر ضدقارچی عصاره های گیاهی به روش رقت های متوالی در لوله جهت تعیین حداقل غلظت بازدارنده (MIC) و تعیین حداقل غلظت کشنده (MFC) بررسی شد. برای به دست آوردن MIC عصاره های گیاهی, برای هر عصاره 8 سری (غلظت های 10 تا 80 درصد) 12 تایی لوله آزمایش تهیه شد. جهت تعیین MFC لوله های شفاف مانده آزمایش MIC که درون آن ها قارچ رشد نکرده بود روی محیط سابر دکستروز آگار کشت مجدد داده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که حداقل غلظت بازدارنده عصاره آویشن در غلظت های 50, 60, 70 و 80 درصد به ترتیب 8, 8, 4 و 2 میلی گرم بر لیتر و حداقل غلظت بازدارنده (MIC) عصاره مرزنجوش در غلظت های 30, 40, 50, 60, 70 و 80 درصد به ترتیب 16, 8, 4, 4, 2 و 5/0 میلی گرم بر لیتر بوده است. حداقل غلظت کشنده (MFC) عصاره آویشن در غلظت های 50, 60, 70 و 80 درصد به ترتیب 16, 8, 8 و 4 میلی گرم بر لیتر و حداقل غلظت کشنده (MFC) عصاره مرزنجوش در غلظت های 40, 50, 60, 70 و 80 درصد به ترتیب 16, 16, 4, 4 و 4 میلی گرم بر لیتر بوده است. هر دو عصاره آویشن و مرزنجوش بر روی قارچ فوزاریوم اثر دارند و از نظر غلظت رابطه معنی داری بین غلظت عصاره ها و تأثیر آن ها نیز وجود دارد (05/0≥ P).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گلچین منشادی، علیرضا، زنگویی فرد، سهیل، و صادقی لیمنجوب، رضا. (1396). ارزیابی آزمایشگاهی اثر ضد قارچی عصاره آویشن و مرزنجوش بر روی قارچ فوزاریوم جداشده از مولدین میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) در مرکز تکثیر دلوار میگو استان بوشهر. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، 11(1 )، 1-8. SID. https://sid.ir/paper/161868/fa

    Vancouver: کپی

    گلچین منشادی علیرضا، زنگویی فرد سهیل، صادقی لیمنجوب رضا. ارزیابی آزمایشگاهی اثر ضد قارچی عصاره آویشن و مرزنجوش بر روی قارچ فوزاریوم جداشده از مولدین میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) در مرکز تکثیر دلوار میگو استان بوشهر. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)[Internet]. 1396؛11(1 ):1-8. Available from: https://sid.ir/paper/161868/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا گلچین منشادی، سهیل زنگویی فرد، و رضا صادقی لیمنجوب، “ارزیابی آزمایشگاهی اثر ضد قارچی عصاره آویشن و مرزنجوش بر روی قارچ فوزاریوم جداشده از مولدین میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) در مرکز تکثیر دلوار میگو استان بوشهر،” فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، vol. 11، no. 1 ، pp. 1–8، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161868/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button