مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,040
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

575
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تجویز خوراکی عصاره الکلی بره موم زنبورعسل بر پاسخ های ایمنی ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 26

چکیده

 در این پژوهش اثر عصاره الکلی بره موم زنبورعسل بر برخی پاسخ های ایمنی ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio مورد برسی قرار گرفت. برای این منظور, 300 فینگرلینگ ماهی کپور (با وزن اولیه 50±0 گرم) به 4 گروه تقسیم شده و با جیره غذایی شاهد و سه غلظت 0.1, 0.25 و 0.5 درصد عصاره الکلی بره موم (در 3 تکرار) با خوراک مخلوط شده و ماهی ها به مدت 60 روز با این خوراک تغذیه گردیدند. نمونه های خون در روزهای 0, 20, 40 و 60 روز تهیه و فعالیت لیزوزیم سرم و قدرت باکتری کشی سرم, پروتئین تام, سطح آلبومین و گلوبولین سرم اندازه گیری گردیدند. در انتهای دوره, تست رویارویی باکتریایی با باکتری Aeromonas hydrophila انجام شد و میزان تلفات به مدت 10 روز ثبت گردید. نتایج پژوهش نشان داد که جیره 0.5 درصد عصاره الکلی بره موم باعث افزایش معنی دار در لایزوزیم سرم, پروتئین کل و گلوبولین می گردد (p<0.05). تلفات بعد از تست رویارویی باکتریایی با باکتری آئروموناس هیدروفیلا نیز در تیمار 0.5 درصد عصاره الکلی بره موم کاهش معنی داری نسبت به تیمار شاهد نشان داد ولی در تیمار 0.25 و 0.1 درصد تلفات معنی داری مشاهده نگردید (p>0.05). با توجه به نتایج به دست آمده می توان نتیجه گیری کرد که مناسب ترین غلظت عصاره الکلی بره موم در جیره برای تحریک ایمنی و افزایش مقاومت در برابر تست رویارویی باکتریایی در ماهی کپور معمولی, غلظت 0.5 درصد می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ولی پور، سکینه، مصباح، مهرزاد، جواهری بابلی، مهران، و علیشاهی، مجتبی. (1392). تاثیر تجویز خوراکی عصاره الکلی بره موم زنبورعسل بر پاسخ های ایمنی ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، 7(4 (پیاپی 28))، 17-26. SID. https://sid.ir/paper/161898/fa

    Vancouver: کپی

    ولی پور سکینه، مصباح مهرزاد، جواهری بابلی مهران، علیشاهی مجتبی. تاثیر تجویز خوراکی عصاره الکلی بره موم زنبورعسل بر پاسخ های ایمنی ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)[Internet]. 1392؛7(4 (پیاپی 28)):17-26. Available from: https://sid.ir/paper/161898/fa

    IEEE: کپی

    سکینه ولی پور، مهرزاد مصباح، مهران جواهری بابلی، و مجتبی علیشاهی، “تاثیر تجویز خوراکی عصاره الکلی بره موم زنبورعسل بر پاسخ های ایمنی ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio،” فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، vol. 7، no. 4 (پیاپی 28)، pp. 17–26، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161898/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا