مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

500
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

523
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف اسید آراشیدونیک در جیره غذایی بر سطح کورتیزول، گلوکز و ترکیب اسیدهای چرب لاشه ماهی گورخری (Danio rerio)

صفحات

 صفحه شروع 135 | صفحه پایان 148

چکیده

 علاوه بر توسعه فناوری های نوین موثر در بهبود شرایط زیستی ماهیان پرورشی, ماهیت بیوشیمیایی و عملکرد فیزیولوژیک مواد افزودنی به جیره, به شدت بر واکنش استرس ماهیان تأثیر می گذارد. این مطالعه به بررسی تأثیر سطوح مختلف اسید آراشیدونیک (ARA, 20: 4n-6) جیره غذایی بر سطوح کورتیزول, گلوکز و ترکیب اسیدهای چرب لاشه در ماهی دانیوی گورخری به عنوان ارگانیسم مدل پرداخته است. ماهیان گورخری نورس (20 روزه) با پنج جیره غذایی آزمایشی مختلف, که از نظر میزان انرژی و پروتئین یکسان بوده و از نظر سطح ARA (مقادیر صفر, 5/0, 1, 2 و 4 درصد به کل اسید چرب جیره) با یکدیگر تفاوت داشتند, به مدت 70 روز تغذیه شدند. سطح کورتیزول و گلوکز کل بدن تمامی تیمارها, پس از مواجهه با چالش کوتاه مدت (48 ساعت گرسنگی) اخذ شد. نتایج این پژوهش نشان داد با افزایش سطح ARA جیره, سطح ARA لاشه افزایش معنی دار آماری نشان می دهد (05/0P<). نتیجه آزمایش نشان داد, سطوح بالای ARA جیره (2 و 4 درصد) متابولیسم چربی لاشه را به طور قابل توجهی تحت تأثیر قرار داده است (05/0P<). پس از القای چالش, با افزایش سطح ARA لاشه (تیمارهای دریافت کننده بالای یک درصد ARA جیره), افزایش سطح کورتیزول را نشان دادند, در حالی که به نظر می رسد سطح 4 درصد ARA جیره, باعث افزایش بیشتر کورتیزول پایه و پاسخ به استرس شده است. در واقع یک رژیم غذایی غنی از ARA می تواند باعث تغییر در لیپیدهای پیچیده و سطح کورتیزول و گلوکز بدن شود و به طور کلی بر شاخص های فیزیولوژیک ماهی گورخری تأثیر بگذارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خیابانی، علیرضا، کرامت امیرکلایی، عبدالصمد، اورجی، حسین، اسماعیلی فریدونی، ابوالقاسم، و حسین زاده صحافی، همایون. (1399). اثر سطوح مختلف اسید آراشیدونیک در جیره غذایی بر سطح کورتیزول, گلوکز و ترکیب اسیدهای چرب لاشه ماهی گورخری (Danio rerio). شیلات (منابع طبیعی ایران)، 73(2 )، 135-148. SID. https://sid.ir/paper/162021/fa

    Vancouver: کپی

    خیابانی علیرضا، کرامت امیرکلایی عبدالصمد، اورجی حسین، اسماعیلی فریدونی ابوالقاسم، حسین زاده صحافی همایون. اثر سطوح مختلف اسید آراشیدونیک در جیره غذایی بر سطح کورتیزول, گلوکز و ترکیب اسیدهای چرب لاشه ماهی گورخری (Danio rerio). شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1399؛73(2 ):135-148. Available from: https://sid.ir/paper/162021/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا خیابانی، عبدالصمد کرامت امیرکلایی، حسین اورجی، ابوالقاسم اسماعیلی فریدونی، و همایون حسین زاده صحافی، “اثر سطوح مختلف اسید آراشیدونیک در جیره غذایی بر سطح کورتیزول, گلوکز و ترکیب اسیدهای چرب لاشه ماهی گورخری (Danio rerio)،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 73، no. 2 ، pp. 135–148، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/162021/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button