مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

904
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

588
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف مکمل غذایی اسید آراشیدونیک بر شاخص های رشد و بازماندگی ماهی گورخری (Danio rerio)

صفحات

 صفحه شروع 179 | صفحه پایان 191

چکیده

 اسیدهای چرب بلند زنجیره چند غیر اشباع (LC-PUFA), همچون اسید آراشیدونیک (C20: 4n-6) نقش حیاتی در کنترل و تنظیم عملکرد رشد, متابولیسم چربی ها, عملکرد غشای سلولی و عملکرد سیستم ایمنی ماهیان دارند. این پژوهش به منظور تولید ماهیان مقاوم و با کیفیت تر ماهی گورخری با استفاده از مکمل غذایی اسید آراشیدونیک جهت رسیدن به نرخ رشد و بازماندگی مطلوب تر صورت گرفت. برای این منظور, پنج جیره آزمایشی با سطوح مختلف اسید آراشیدونیک, شامل مقادیر صفر(کنترل), 5/0, 1, 2 و 4 درصد به کل اسید چرب جیره ترکیب شدند. ماهیان نورس گورخری (20 روزه) پنج مرتبه در روز به مدت 10 هفته تغذیه شدند. شاخص های رشد طول و وزن در این مدت ثبت شد. اگر چه پس از دوره, تیمارها در شاخص های رشد (طول و وزن) تفاوت معنی داری داشتند, اما در نرخ بازماندگی تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد. نتایج نشان داد, افزایش سطح اسید آراشیدونیک جیره (تا سطح 2 درصد از چربی کل), بیشترین میزان وزن نهایی (01/0± 38/0 گرم), افزایش وزن بدن (16/0± 32/0), درصد افزایش وزن بدن (44/28± 42/613), درصد رشد روزانه (02/0± 46/0), نرخ رشد ویژه (01/0± 39/1) و کمترین ضریب تبدیل غذایی (03/0± 12/1) را به نسبت سایر تیمارها بدنبال داشت. لذا, نتایج نشان داد اسید آراشیدونیک بر شاخص های رشد ماهی گورخری تأثیر معنی داری دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خیابانی، علیرضا، کرامت، عبدالصمد، اورجی، حسین، اسماعیلی فریدونی، ابوالقاسم، و حسین زاده صحافی، همایون. (1399). تاثیر سطوح مختلف مکمل غذایی اسید آراشیدونیک بر شاخص های رشد و بازماندگی ماهی گورخری (Danio rerio). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 29(2 )، 179-191. SID. https://sid.ir/paper/4318/fa

    Vancouver: کپی

    خیابانی علیرضا، کرامت عبدالصمد، اورجی حسین، اسماعیلی فریدونی ابوالقاسم، حسین زاده صحافی همایون. تاثیر سطوح مختلف مکمل غذایی اسید آراشیدونیک بر شاخص های رشد و بازماندگی ماهی گورخری (Danio rerio). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1399؛29(2 ):179-191. Available from: https://sid.ir/paper/4318/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا خیابانی، عبدالصمد کرامت، حسین اورجی، ابوالقاسم اسماعیلی فریدونی، و همایون حسین زاده صحافی، “تاثیر سطوح مختلف مکمل غذایی اسید آراشیدونیک بر شاخص های رشد و بازماندگی ماهی گورخری (Danio rerio)،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 29، no. 2 ، pp. 179–191، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4318/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button