مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

767
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

555
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تاثیر مهار کننده باسیلوس لیکنی فورمیس بر آفلاتوکسین هاي G1 و G2 در محیط کشت آزمایشگاهی و آرد ماهی کیلکا

صفحات

 صفحه شروع 177 | صفحه پایان 187

کلیدواژه

G2Q3
sans-serif; font-size: 8pt" lang="AR-SA" dir="ltr"> ،Q3
sans-serif" dir="ltr">G1Q3

چکیده

 هدف این مطالعه بررسی تاثیر مهارکننده باسیلوس لیکنی فورمیس روی آفلاتوکسین های G1 و G2 در محیط کشت آزمایشگاهی و آرد ماهی کیلکا است. از دو غلظت آفلاتوکسین (8 و 12 نانوگرم بر میلی لیتر برای G1 و (G2 و (2 و 4 میلی لیتر از استاندارد آفلاتوکسین به 50 گرم از آرد ماهی) به ترتیب در محیط کشت آزمایشگاهی و آرد ماهی کیلکا استفاده گردید. دوز مورد استفاده باسیلوس لیکنی فورمیس نیز دو غلظت 3 و 4 درصد بوده است. میزان تغییرات باسیلوس و آفلاتوکسین به ترتیب توسط دستگاه اسپکتروفتومتر (جذب نوری با طول موج 600 نانومتر) و HPLC مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمایشگاهی نشان داد که به هنگام استفاده از دوز 3 درصد باسیلوس لیکنی فورمیس, میزان کاهش معنی دار G1 (p<0.05) با غلظت های 8 و 12 نانوگرم بر میلی لیتر به ترتیب 99.9 و 99.4 درصد و G2 با غلظت 8 و 12 نانوگرم بر میلی لیتر به ترتیب 99.2 و 98.2 درصد و میزان کاهش معنی دار (p<0.05) آفلاتوکسین در دوز 4 درصد باسیلوس لیکنی فورمیس به ترتیب 100 و 100 درصد برای G1 با غلظت های 8 و 12 نانوگرم بر میلی لیتر و 100 و 99.6 درصد برای G2 با غلظت 8 و 12 نانوگرم بر میلی لیتر بوده است. در آرد ماهی, میزان کاهش آفلاتوکسین برای تیپ G1 و G2 با حضور 3 و 4 درصد باسیلوس لیکنی فورمیس به همراه 2 و 4 میلی لیتر از سوسپانسیون استاندارد آفلاتوکسین در 50 گرم از آرد ماهی برای  G1به ترتیب 75.8 و 66.1 درصد و 95.4 و 81.7 درصد و برای G2 به ترتیب 77.7 و 80.1 درصد و 98.9 و 80.3 درصد بوده است. نتایج نشان می دهد که باسیلوس لیکنی فورمیس قادر به کاهش معنی دار (p<0.05) آفلاتوکسین های G1 و G2 در شرایط آزمایشگاهی و آرد ماهی بوده و توصیه می شود از آن به عنوان ابزار بیولوژیک در جهت کنترل آفلاتوکسین در کارگاه های تولید آرد ماهی استفاده گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ولی پورمری، مهرداد، علی زاده دوغیکلایی، ابراهیم، صفری، رضا، و ارشدی، علی. (1390). ارزیابی تاثیر مهار کننده باسیلوس لیکنی فورمیس بر آفلاتوکسین هاي G1 و G2 در محیط کشت آزمایشگاهی و آرد ماهی کیلکا. شیلات (منابع طبیعی ایران)، 64(2)، 177-187. SID. https://sid.ir/paper/162080/fa

    Vancouver: کپی

    ولی پورمری مهرداد، علی زاده دوغیکلایی ابراهیم، صفری رضا، ارشدی علی. ارزیابی تاثیر مهار کننده باسیلوس لیکنی فورمیس بر آفلاتوکسین هاي G1 و G2 در محیط کشت آزمایشگاهی و آرد ماهی کیلکا. شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1390؛64(2):177-187. Available from: https://sid.ir/paper/162080/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد ولی پورمری، ابراهیم علی زاده دوغیکلایی، رضا صفری، و علی ارشدی، “ارزیابی تاثیر مهار کننده باسیلوس لیکنی فورمیس بر آفلاتوکسین هاي G1 و G2 در محیط کشت آزمایشگاهی و آرد ماهی کیلکا،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 64، no. 2، pp. 177–187، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/162080/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button