Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

648
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

502
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر پیش تیمار قارچی روی ویژگی های خمیر کاغذ سودای بدست آمده از ساقه کلزا

صفحات

 صفحه شروع 269 | صفحه پایان 279

چکیده

 در این بررسی از ساقه کلزا به عنوان ماده اولیه بدست آمده از پسماندهای کشاورزی برای تولید خمیر کاغذ به روش سودا در دو مرحله استفاده شد. در مرحله اول متغیرها شامل درصد قلیائیت فعال در پنج سطح (18, 20, 24, 26 و 28 درصد, زمان پخت در سه سطح (60, 120 و140 دقیقه) بود. دمای پخت در همه پخت ها ثابت و برابر 170 درجه سلسیوس بود. در مرحله دوم از پیش تیمار قارچی با قارچ پوسیدگی سفید Trametes versicolor برای تولید خمیر کاغذ سودا از ساقه کلزا در درصدهای قلیائیت 24, 26 و 28 درصد ( به عنوان تیمارهای برتر مرحله اول), با زمان پخت 140 دقیقه استفاده شد. نمونه های خمیر کاغذ شاهد و پیش تیمار شده با روش رنگبری ECF و با کاربرد دی اکسید کلر رنگبری شدند. نتایج نشان داد که پیش تیمار قارچی سبب کاهش عدد کاپای خمیر کاغذ به میزان 25 درصد و بازده آن به میزان 20 درصد نسبت به نمونه شاهد شد. نتایج بدست آمده از اندازه گیری روشنی خمیر کاغذ بدست آمده نیز نشان داد که پیش تیمار قارچی سبب کاهش مصرف دی اکسید کلر شده و نیز سبب افزایش روشنی خمیر کاغذ پیش تیمار در سطح قلیائیت %28 به میزان %8 شد. کمترین عدد کاپا و بازده بدست آمده مربوط به خمیر کاغذ ساخته شده از نمونه های پیش تیمار شده با قارچ در شرایط 28 درصد قلیائیت و زمان پخت 140 دقیقه و بیشترین عدد کاپا و بازده نیز با قلیائیت فعال %18 و زمان پخت 60 دقیقه بدست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عنایتی، علی اکبر، ملایی، محمد، همزه، یحیی، و میرشکرایی، سیداحمد. (1389). ارزیابی اثر پیش ‌تیمار قارچی روی ویژگی ‌های خمیر کاغذ سودای بدست آمده از ساقه کلزا. جنگل و فرآورده های چوب (منابع طبیعی ایران)، 63(3)، 269-279. SID. https://sid.ir/paper/163037/fa

    Vancouver: کپی

    عنایتی علی اکبر، ملایی محمد، همزه یحیی، میرشکرایی سیداحمد. ارزیابی اثر پیش ‌تیمار قارچی روی ویژگی ‌های خمیر کاغذ سودای بدست آمده از ساقه کلزا. جنگل و فرآورده های چوب (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1389؛63(3):269-279. Available from: https://sid.ir/paper/163037/fa

    IEEE: کپی

    علی اکبر عنایتی، محمد ملایی، یحیی همزه، و سیداحمد میرشکرایی، “ارزیابی اثر پیش ‌تیمار قارچی روی ویژگی ‌های خمیر کاغذ سودای بدست آمده از ساقه کلزا،” جنگل و فرآورده های چوب (منابع طبیعی ایران)، vol. 63، no. 3، pp. 269–279، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/163037/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا